ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Οι Ισπανοί πιέζουν για φορολόγηση της Εκκλησίας. Eμεις;


Οι Ισπανοί πιέζουν για φορολόγηση της ΕκκλησίαςΗ Καθολική Εκκλησία της Ισπανίας αντιμετωπίζει έντονη πίεση από την κοινή γνώμη να βάλει το χέρι στην τσέπη και να αρχίσει να πληρώνει φόρους για την περιουσία της, καθώς η οικονομική κρίση βαθαίνει στη χώρα, όπου ακόμη και ο βασιλιάς αναγκάζεται να… σφίξει το ζωνάρι, όπως αναφέρει το Ρόιτερς.
Το μέτρο μπορεί να αποφέρει στα ταμεία του κράτους λίγα χρήματα, αλλά θα έχει μεγάλη συμβολική αξία για τον πληθυσμό, εκ του οποίου ένας στους 7 δηλώνει Καθολικός.
Οκτώ στους 10 τώρα υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να ακυρωθούν οι φορολογικές ελαφρύνσεις προς την Εκκλησία, σύμφωνα και με δημοσκόπηση της Ελ Παίς.
«Την εποχή της κρίσης, όταν όλοι πρέπει να κάνουν μια προσπάθεια, η εκκλησία θα πρέπει να προσπαθήσει και αυτή», αναφέρει ο Όσκαρ Λόπεζ, στέλεχος του Σοσιαλιστικού κόμματος της Ισπανίας.
Το κόμμα πιέζει τις τοπικές κυβερνήσεις να φορολογήσουν την Εκκλησία για τα θρησκευτικά σχολεία, τις κλινικές και την περιουσία της, σύμφωνα με τους υπάρχοντες νόμους που εφαρμόζονται σπάνια.
Από οικονομική άποψη, μια οικονομική συμβολή της Εκκλησίας θα έχει μικρό αντίκτυπο και σύμφωνα με την Ελ Μούντο υπολογίζετια ότι θα αποφέρει περίπου 5 εκατ. ευρώ το χρόνο, ή 0,01% υπέρ του ελλείμματος, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της Ισπανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: