ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

ΔΝΤ: Η πτώση του ευρώ μπορεί να διασώσει τους μισθούς στην Ελλάδα! Επισης ειμαστε εοιμοι και για μια,δυο κωλοτουμπιτσες


Η σημαντική υποχώρηση του ευρώ μπορεί να ανατρέψει τα σχέδια του ΔΝΤ για νέες περικοπές των μισθών των Ελλήνων εργαζομένων.
Αυτό τουλάχιστον αφήνουν να εννοηθεί στελέχη του Ταμείου, καθώς η πτώση του ευρώ βοηθά την ανταγωνιστικότητα και αντισταθμίζει έως έναν βαθμό την περαιτέρω εσωτερική υποτίμηση μέσω της μείωσης μισθών. Την ίδια ώρα ανοιχτό σε «ιδέες για την καλύτερη επίτευξη των στόχων του προγράμματος» της Ελλάδας εμφανίστηκε το ΔΝΤ, με την επισήμανση πάντως πως βάση της συζήτησης είναι το πρόγραμμα.
Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν το ΔΝΤ θα αποδεχθεί εισηγήσεις για την τροποποίηση του δανειακού προγράμματος, ο εκπρόσωπός του Τζέρι Ράις σημείωσε: «Αν μια κυβέρνηση έχει ιδέες για την καλύτερη επίτευξη των στόχων του προγράμματος, τότε είμαστε έτοιμοι να τις συζητήσουμε».
Υπογράμμισε πάντως ότι η τρόικα θα βρίσκεται στην Αθήνα μετά τις εκλογές και όταν θα έχει σχηματιστεί κυβέρνηση.
Η εκτελεστική Διευθύντρια του ΔΝΤ κ. Κριστίν Λαγκάρντ έχει την θέση του ταμείου με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. «Μπορούμε να συζητήσουμε πρόσθετη χρηματοδότηση, του ελληνικού προγράμματος αλλά η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της».
Οι επίσημοι πιστωτές έδειξαν και τον λόγο αλλά και την πράξη τους ότι είναι διατεθειμένοι να κάνουν πίσω σε ότι αφορά το χρόνο υλοποίησης του προγράμματος. Αντί για το 2014 μπορεί πράγματι το πρόγραμμα να παραταθεί και το 2015 και ίσως και το 2016. Στην κατεύθυνση αυτή θα είναι δυνατή και η πρόσθετη χρηματοδότηση προς την Ελλάδα ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί το έλλειμμά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: