ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Με μηνύσεις απειλεί η Marfin αν αποκαλυφθεί το πόρισμά της για τον εμπρησμό

Επτασφράγιστο μυστικό εξακολουθεί να μένει το πόρισμα εσωτερικού ελέγχου της Marfin για τον εμπρησμό στην τράπεζα τον Μάιο του 2010, κατά τον οποίο βρήκαν φριχτό θάνατο τρεις υπάλληλοι. Την αποκάλυψη έκανε χθες ένας από τους συνηγόρους των υπευθύνων της τράπεζας που κάθονται στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, προσθέτοντας μάλιστα ότι απειλήθηκε με μηνύσεις αν αποκαλύψει τα επίμαχα σημεία του!
Το άφαντο μέχρι σήμερα πόρισμα της Marfin, που αναμενόταν να ρίξει φως στα αίτια της τραγωδίας, βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής διαδικασίας, καθώς ένας από τους δικηγόρους υπεράσπισης δήλωσε ότι το ζήτησε αρμοδίως από την τράπεζα καθώς έχει έννομο συμφέρον. Όπως είπε στο δικαστήριο, η τράπεζα (νυν Τράπεζα Πειραιώς) δήλωσε άγνοια και τον παρέπεμψε στην προηγούμενη διοίκηση της Cyprus Popular Bank, όπως μετονομάστηκε η Marfin. Σε νέα επικοινωνία τού ανακοινώθηκε ότι το πόρισμα είναι άκρως απόρρητο και μπορεί να λάβει γνώση του περιεχομένου του μόνο με ασφαλιστικά μέτρα, ενώ μιλώντας με συνάδελφό του δικηγόρο που εκπροσωπούσε την τράπεζα έλαβε την απάντηση ότι "αν χρησιμοποιήσετε το πόρισμα, θα προβούμε σε μηνύσεις"!

Ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας

Στο μεταξύ οι υπάλληλοι που βίωσαν τη φρίκη μέσα στα αποκαΐδια της Marfin εξακολουθούν να καταθέτουν ως μάρτυρες περιγράφοντας τις τραγικές εικόνες. Ο Δημήτρης Κωστάρας, που εργάζεται στην τράπεζα περισσότερο από 30 χρόνια, μίλησε για τη στιγμή που πάλευε μέσα στον πυκνό καπνό να σώσει τους συναδέλφους του. "Μια στιγμή, που σκέφτηκα ότι εκείνη η αναπνοή μπορεί να ήταν η τελευταία μου...". Αναφέρθηκε επίσης στα ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας, ενώ αποκάλυψε ότι ακόμα και η πυροσβεστική που ήρθε μόλις ξέσπασε η φωτιά δυσκολεύτηκε να περάσει τη μοναδική πόρτα που είχε το κατάστημα.
Εντύπωση τέλος προκάλεσε ο ισχυρισμός συνηγόρου υπεράσπισης ότι η οικογένεια της αδικοχαμένης Παρασκευής Ζούλια, που χάθηκε στη φωτιά, έστειλε... ευχαριστήρια επιστολή στη διοίκηση της τράπεζας. Έκπληκτος ο αδελφός της νεκρής Μιχάλης Ζούλιας, που κατέθετε εκείνη την ώρα αναρωτήθηκε: "Να την ευχαριστήσουμε για ποιο λόγο; Γι' αυτά που πάθαμε;".
Η δίκη συνεχίζεται την επόμενη Τρίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: