ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Κάθειρξη επτά ετών στον Πέτρο Μαντούβ


 
 

Κάθειρξη επτά ετών με αναστολή επέβαλλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Πέτρο Μαντούβαλο, για την υπόθεση του αποκαλούμενου παραδικαστικού κυκλώματος.

Το δικαστήριο, χωρίς να αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό στον πρώην βουλευτή και υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά, τον καταδίκασε σε επταετή κάθειρξη και, παράλληλα, αποφάσισε τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του για τρία έτη.

Ο πρώην βουλευτής κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, αν και ο ίδιος κατά τη διάρκεια της απολογίας του στο δικαστήριο αρνήθηκε την κατηγορία.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας της έδρας είχε στην τοποθέτησή του στο δικαστήριο υποστηρίξει ότι τα επτά εκατομμύρια δραχμές κατατέθηκαν στο λογαριασμό του τότε ανακριτή Ευάγγελου Καλούση από τον δικηγόρο Χρήστο Χατζηπαναγιώτου (σσ. έχει αθωωθεί) κατ' εντολή του Π. Μαντούβαλου.

Στην απολογία του ο πρώην βουλευτής της υποστήριξε πως την περίοδο εκείνη απουσίαζε στη Ρουμανία, ενώ χαρακτήρισε τον φυγόδικο Ιωάννη Μπολέτση, που ήδη έχει καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη για την υπόθεση, «σκοτεινό πρόσωπο» και «περίεργη προσωπικότητα».

Σημειώνεται ότι Ιωάννης Μπολέτσης, λίγο πριν ολοκληρωθεί η πρώτη δίκη για την ίδια υπόθεση, είχε μιλήσει στο δικαστήριο για νέο κύκλωμα.
Μάλιστα, είχε καταγγείλει τον τότε πρόεδρο του δικαστηρίου, για «εκβίαση, προκειμένου να μου αποσπάσει χρήματα για την απαλλαγή μου», εμπλέκοντας τον αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη ως ενδιάμεσο, αλλά και τον Πέτρο Μαντούβαλο που, όπως είχε ισχυριστεί, «γνώριζε τι γινόταν στις συνεδριάσεις του δικαστηρίου».

Πάντως, το πρώτο δικαστήριο είχε αθωώσει τον Πέτρο Μαντούβαλο. Ωστόσο, ο Άρειος Πάγος άσκησε αναίρεση κατά της αθωωτικής απόφασης, κατά το μέρος εκείνο με το οποίο ο πρώην βουλευτής αθωώνονταν για το κακούργημα της άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Έτσι, ο βουλευτής οδηγήθηκε και πάλι σε νέα δίκη, η οποία και κατέληξε στο να του επιβληθεί κάθειρξη επτά ετών με αναστολή.
πηγή: protothema.gr
 Akous. Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: