ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΕΤΑΙΡΙΑ «ΚΑΤΣΕΛΗΣ» - ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ – ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ


katseliseklsiΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ;
Μία μεγάλη επιχείρηση που έχει την έδρα της στις Αχαρνές και στην οποία απασχολούνταν εκατοντάδες συμπολίτες μας έβαλε λουκέτο....
Η εταιρεία ΚΑΤΣΕΛΗΣ ή όπως ονομάζεται ο Όμιλος N utriart την περασμένη Πέμπτη προχώρησε στην κατάθεση αίτησης πτώχευσης στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών δηλώνοντας πλέον και επίσημα ότι η εταιρεία δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Δυστυχώς, πάνω από 1000 εργαζόμενοι θα μείνουν κυριολεκτικά στο δρόμο δίχως αποζημίωση σε καιρούς δύσκολους για να ξαναβρούν δουλειά, αφού οι περισσότεροι εργάζονταν στην εν λόγω εταιρεία 20 και 30 χρόνια!
Τα τελευταία χρόνια, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της διοίκησης, δεν κατέστη δυνατόν να βρεθεί τρόπος ώστε η εταιρεία να καταφέρει να βρει τον δρόμο της.
Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της εταιρείας, χθες Παρασκευή, με επιστολή της προς το Χρηματιστήριο Αθηνών, «αν και το τελευταίο διάστημα κατέβαλε σημαντικές προσπάθειες για την αναδιάρθρωσή της, η επιδείνωση της οικονομικής κρίσης, ταυτόχρονα με τις μεγάλες καθυστερήσεις που υπήρξαν στην οριστικοποίηση, στη σύναψη και στην υλοποίηση των συμφωνιών χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης με τις τράπεζες, επιβάρυνε σε μεγάλο βαθμό την οικονομική της κατάσταση, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα η εταιρεία να μην είναι σε θέση πλέον να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις της».
Σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο την τελευταία διετία οι σημαντικές καθυστερήσεις στις συμφωνίες για αναδιάρθρωση από μέρους των τραπεζών ήταν καθοριστικές για την εξέλιξη που οδηγεί στο λουκέτο. Περίπου 11 μήνες κράτησε η διαπραγμάτευση για την πρώτη συμφωνία με τις τράπεζες το 2011 και εννέα μήνες το 2012, με αποτέλεσμα όταν εκταμιεύτηκαν τα αναγκαία κεφάλαια η κατάσταση για το μέλλον της Nutriart να είναι μη αναστρέψιμη. Ενδεικτικό της άσχημης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η εταιρεία είναι το γεγονός ότι πριν από την τελευταία ρύθμιση χρεών είχε βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις ύψους 110,1 εκατ. ευρώ, ενώ το σύνολο των υποχρεώσεών της στις 31 Δεκεμβρίου 2012 ανερχόταν σε 170,5 εκατ. ευρώ. Επίσης, οι πωλήσεις της ήταν 20,242 εκατ. ευρώ, σημαντικά μειωμένες, έναντι 38,3 εκατ. ευρώ το 2011. Μάλιστα, οι ζημιές της το 2012 διαμορφώθηκαν σε 36,8 εκατ. ευρώ. Η αίτηση πτώχευσης αναμένεται να συζητηθεί ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών στις 18 Σεπτεμβρίου 2013.
Όμως, αυτό που σ' εμάς μας προκαλεί οργή είναι ότι κανείς μα κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε, δεν βγήκε στους δρόμους, δεν έκανε απεργία συμπαράστασης γι' αυτούς τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που από την μια στιγμή στην άλλη μένουν ξεκρέμαστοι... Τα σχόλια δικά σας!
acharnorama.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: