ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

«Δυνατή η μεταμόσχευση κεφαλής σε δύο χρόνια», δηλώνει Ιταλός νευροχειρουργός‏





 

«Σε δυο χρόνια θα ήμαστε σε θέση να πραγματοποιήσουμε μεταμόσχευση κεφαλής», δήλωσε ο Ιταλός νευροχειρουργός Σέρτζιο Κανάβερο σε συνέντευξή του στο ιταλικό εβδομαδιαίο περιοδικό Οggi.



Ο Κανάβερο είπε ότι αυτό θα γίνει κατορθωτό με την αποτελεσματική σύνδεση των δυο νωτιαίων μυελών, με την μέθοδο της αναστόμωσης.Σχετική έρευνα έχει δημοσιευθεί στο επιστημονικό περιοδικό Surgical Neurology International ("Head Anastomosis Venture with Cord Fusion"). Έχουν γίνει πειραματικά τέτοιες επεμβάσεις σε πιθήκους.
Ο Ιταλός επιστήμονας ανέφερε ότι «η μεταμόσχευση αυτή μπορεί να γίνει με δότες άτομα που χάνουν την ζωή τους εξαιτίας εγκεφαλικού τραύματος, σε τετραπληγικούς ασθενείς ή ανθρώπους που υποφέρουν από εκφυλιστική ασθένεια του νευρικού και μυϊκού συστήματος».
«Η πολιτεία πρέπει να αρχίσει να εξετάζει το πώς θα ρυθμίσει νομικά την νέα αυτή χειρουργική πρακτική» προσθέτει στην συνέντευξή του ο Σέρτζιο Κανάβερο.
Πολλοί συνάδελφοι του Ιταλού νευροχειρουργού, όμως, εκφράζουν σκεπτικισμό για την μέθοδο αυτή. Ενδεικτική είναι η άποψη του Νάνι Κόστα, προέδρου του Ιταλικού Κέντρου Μεταμοσχεύσεων, ο οποίος δήλωσε: «ας παραμείνουμε εντός των ορίων της πραγματικότητας. Στον τομέα αυτό αγνοούμε ακόμη βασικά πράγματα, αφού πρόκειται για ιδιαίτερα πολυσύνθετες λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: