ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Μαραθώνιος «Ο δρόμος του ταχυδρόμου»


Ασφάλτινη μαραθώνια ορεινή διαδρομή  42,2 χιλιομέτρων.
Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013.
Χωριό Άγναντα (Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων).


ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ:
http://www.mountain-sports.gr/agones/o-dromos-toy-tahydromoy




'Πενήντα χιλιόμετρα από τα Γιάννενα, ατελείωτες στροφές μες τα βουνά.
Ανάμεσα σε γκρεμούς, χαράδρες, πουρνάρια  ο Άραχθος. Από πάνω   τα έλατα, ο ουρανός. Το χειμώνα η άσφαλτος κόβεται σε πολλά σημεία από τα πολλά νερά.
Η βλάστηση οργιάζει. Μπροστά κόβεις και από πίσω μεγαλώνει.

Καλώς ήρθες στα Τζουμέρκα, σε έναν άλλο κόσμο, που βλέπεις ακόμη  γυναίκες με μαντίλια στα κεφάλια, άνδρες με σκαμμένα βλέμματα και ρόζους στα χέρια.Σε αυτό τον τόπο έζησε ο παππούς ο Κώστας Κώστας  ο Ταχυδρόμος. Τον γνώριζαν  όλοι  τριγύρω ακόμα και οι πέτρες.

Τότε που δεν υπήρχαν δρόμοι ανάμεσα στα χωριά, αλλά μονοπάτια. Τότε που δεν υπήρχε κινητό τηλέφωνο, ούτε καν σταθερό. Τότε που δεν υπήρχε internet, περίμεναν όλοι από αυτόν το μήνυμα το καλό, το νέο, την είδηση ενώ έβρεχε, χιόνιζε είχε ζέστη.
Δεν πρόφταινε να γυρίσει κοιμόταν στα χωριά. Αμέτρητα  τα χιλιόμετρα που είχε κάνει. Παντού είχε φίλους. Παντού κεράσματα για να 'χει δυνάμεις, λουκούμι, καφέ, μεζέ και τσίπουρο. Πάντα ακούραστος, πάντα με το τσιπουράκι μέχρι τα βαθιά γεράματα.
Πάντα θα τον θυμόμαστε.
Ένας σκληρός μαραθώνιος δρόμος, θα μας τον θυμίζει και κυρίως θα είναι ο στόχος που θα μας δυναμώνει. Όλους εμάς που ενώ έχουμε ανέσεις αισθανόμαστε κουρασμένοι.
Όμως ακόμη... μπορούμε να  τρέχουμε.''

Στην πανέμορφη  Ήπειρο στα περήφανα Τζουμέρκα, σε μία προσπάθεια  ανάδειξης της φυσικής και περιβαλλοντικής ομορφιάς της περιοχής του δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων και στην μνήμη του παππού μας και ταχυδρόμου της περιοχής Κώστα Κώστα, θα διοργανωθεί  την Κυριακή στις 15/09/2013, ο λαϊκός  μαραθώνιος αγώνας  με την ονομασία ''Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ'', με εκκίνηση και τερματισμό το χωριό Άγναντα Άρτας.

Υπάρχει η δυνατότητα στον αγώνα να κάνει κάποιος την διαδρομή ατομικά ή σε σκυταλοδρομία σε ομάδα των δυο έως τεσσάρων ατόμων στα συγκεκριμένα 3 σημεία αλλαγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: