ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Οι πρόωρες εκλογές παραγράφουν το κακούργημα Παπακωνσταντίνου ;


Ευκαιρία «απόδρασης» μέσω της παραγραφής από τους ποινικά κολάσιμους χειρισμούς του αναφορικά με την λίστα Λαγκάρντ δημιουργούν οι πιθανές πρόωρες εκλογές για τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Πλέον, με τις φυγόκεντρες ενδοκυβερνητικές δυνάμεις να δρουν ανεξέλεγκτες κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο εσπευσμένης προσφυγής στις κάλπες και διάλυση της Βουλής εντός των επόμενων ωρών. Σε μια τέτοια περίπτωση είναι ξεκάθαρο ότι η προανακριτική επιτροπή δεν θα έχει προλάβει να καταθέσει το πόρισμά της προκειμένου να το εγκρίνει η Ολομέλεια.
Πάντως, η προανακριτική συνεδρίαση κανονικά σήμερα Τετάρτη καθώς ήταν προγραμματισμένη η εξέταση των κ.κ. Ανδρέα Ρωσσώνη και Συμεών Σικιαρίδη. Τα δύο πρόσωπα, όπως ήταν αναμενόμενο απάντησαν δια υπομνήματος σημειώνοντας ότι αν και σέβονται την επιτροπή δεν θα παραστούν καθώς θεωρούνται «ύποπτοι» από την δικαιοσύνη.
Πέραν αυτών, η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών απέστειλε δύο νέες πραγματογνωμοσύνες που σχετίζονται με ηλεκτρονικούς υπολογιστές που κατέσχεσαν από το υπουργείο Οικονομικών από τις οποίες όμως δεν προκύπτουν στοιχεία με ανακριτικό ενδιαφέρον.
Τέλος, αποφασίστηκε να μεταβούν στο Ισραήλ η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο κ. Γιώργος Καλαντζής προκειμένου να εξετάσουν τον κ. Σάμπυ Μιωνή, εκπρόσωπο του επενδυτικού κεφαλαίου των 550 εκατομμυρίων δολαρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: