ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013

Ποιοι κλαίνε ποιοι γελάνε για την ΕΡΤ: Σκληρές αλήθειες από την Μαρία Χούκλη


xouklimaria«Από τον Οκτώβριο του 2009, όταν πρωτακούστηκε ότι θα εξορθολογιστεί το δημόσιο και θα κλείσουν οργανισμοί άνευ αντικειμένου, έχουν περάσει τριάμισι χρόνια. 44 ολόκληροι μήνες!» γράφει φορτισμένη  η παρουσιάστρια Μαρία Χούκλη, η οποία εργάστηκε πολλά χρόνια στο δελτίο ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης. Τα βάζει όμως και με την ΕΣΗΕΑ.

Γράφει η Μαρία Χούκλη στο protagon.gr με τίτλο «Το απεχθές μαύρο»:

Ακόμη και τώρα που μιλάμε με φόντο το απεχθές "μαύρο" στις οθόνες μας εκεί όπου υπήρχαν τα κανάλια της ΕΡΤ, οι κυβερνήσεις και οι υπουργοί που πέρασαν από τις αρμόδιες καρέκλες δεν μπόρεσαν (;) να κλείσουν ούτε έναν οργανισμό: ούτε καν τον Οργανισμό Κωπαϊδας, ούτε το Εθνικό Κέντρο Μελετών Θ. Κολοκοτρώνης, ούτε έστω τη Διεθνή Εταιρεία Ελευθερίας (!)

Και κατεβάζουν τους διακόπτες της Δημοσιας Ραδιοτηλεόρασης, εν μια νυκτί -χωρίς να προηγηθεί καμμία σοβαρή διαβούλευση με τους εργαζομένους της- με ύφος και με τρόπο που σοκάρουν για τον κυνισμό, την υποκρισία και το κατάφωρο δημοκρατικό τους έλλειμμα. Υποκριτικοί όμως είναι και οι κοπετοί, πολλών από όσους έσπευσαν να συμπρασταθούν στους κεραυνοβολημένους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Συμπολιτευομένων και αντιπολιτευομένων, συνδικολογούντων και media-φωνασκούντων. Μέχρι χθές την μεταχειρίζονταν σαν σάκο του μποξ και τωρα "κλαίνε" μπροστά στις κάμερες και στα μικρόφωνα γιατί έχασαν τον βολικό εχθρό.

Νομίζω, ότι δεν υπάρχει ούτε ένας εντός ή εκτός Ραδιομεγάρου που να μην συμφωνεί ότι η ΕΡΤ χρειάζεται αναδιάρθρωση και εκσυγχρονισμό, με αξιοκρατία και σεβασμό στον ρόλο της. Αλλά γιατί πρέπει να γίνει με φωτιά και τσεκούρι; Διάβασα με προσοχή το νέο σχεδιο για την ΝΕΡΙΤ (γελοίο όνομα) και αναρωτιέμαι γιατί όλα όσα προβλέπει δεν μπορούσαν να τεθούν σε εφαρμογή με ανοιχτή την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση; Η ΕΡΤ είναι κάτι περισσότερο από το σύνολο των ανθρώπων της και των εγκαταστάσεών της, των προβλημάτων και των δυνατοτήτων της. Θα διανοείτο κανείς να κλείσει την Επιχείρηση Ύδρευσης για να την αναδιατάξει; Δεν είναι αργά να ανακρούσει πρύμναν η κυβέρνηση και να διορθώσει το λάθος της. Της δινεται η χρυσή ευκαιρία για ένα αληθινό success story...

ΥΣ. Το ίδιο -κατ' αναλογία- πράττει και η ΕΣΗΕΑ με τις 24ωρες απεργίες που κήρυξε στα άλλα ΜΜΕ. Πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: