ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Τα 5 οφέλη της σοκολάτας στην υγεία μας

Τα καλά νέα για την αγαπημένη σε όλους μας σοκολάτα έρχονται από την American Chemical Society (ACS), μια από τις μεγαλύτερες επιστημονικές κοινότητες.
Η ACS δημοσιοποίησε ένα επιστημονικό βίντεο την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου που επισήμανε τους λόγους για τους οποίους η μέτρια κατανάλωση σοκολάτας μπορεί να παρέχει οφέλη για την υγεία.

Σύμφωνα λοιπόν με την ACS η σοκολάτα μπορεί να έχει τις κάτωθι ευεργετικές επιδράσεις στην ανθρώπινη υγεία:

1. Η σοκολάτα μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση, και όχι μόνο λόγω της υπέροχης γεύσης της. Η σοκολάτα περιέχει μια σειρά από χημικές ουσίες που αναστέλλουν τον καταβολισμό ενός νευροδιαβιβαστή στο εγκέφαλο, γνωστό και ως «το μόριο της ευδαιμονίας», με αποτέλεσμα να μπλοκάρονται τα συναισθήματα του πόνου και της κατάθλιψης.

2. Η σοκολάτα περιέχει καφεΐνη και θεοβρωμίνη, ουσίες που δρουν ως διεργετικά και μπορούν να προκαλούν μια έκρηξη ενέργειας.

3. Η σοκολάτα μπορεί να έχει ευεργετική επίδραση στα επίπεδα της HDL χοληστερόλης επάγοντας την αύξησή της σύμφωνα με ένα άρθρο από το επιστημονικό περιοδικό Agricultural and Food Chemistry, με τις πολυφαινόλες του κακάο να θεωρούνται υπεύθυνες για την παρούσα δράση.

4. Η σοκολάτα μπορεί να μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου στους άνδρες.

5. Τέλος, ένα μικρό κομμάτι μαύρης σοκολάτας μπορεί να μειώνει το στρες.

Αναμφισβήτητα, η σοκολάτα είναι μια γλυκιά απόλαυση με υψηλό θερμιδικό κόστος. Παρόλα αυτά, η κατανάλωσή της σε λελογισμένες ποσότητες δεν είναι ασυμβίβαστη με μια ισορροπημένη διατροφή, όταν μάλιστα επιλέγεται προς κατανάλωση η σοκολάτα εκείνη με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε κακάο.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: