ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Υπουργός Οικονομικών Κύπρου: Διεθνούς ισχύος το διάταγμα κατά Βγενόπουλου


Bgenopoulos01Ο Κύπριος υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου, δήλωσε ότι το διάταγμα παγκόσμιας εμβέλειας, την έκδοση του οποίου πέτυχε η διαχειρίστρια της Λαϊκής Τράπεζας κατ’ εντολή της Κεντρικής Τράπεζας, μπορεί να εκτελεστεί και στο εξωτερικό, αναφέρει σε ανταπόκρισή του από τη Λευκωσία το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Οπως είπε, υπάρχει διαδικασία, σύμφωνα με την οποία μπορεί να αποσταλεί το σχετικό διάταγμα στις αρχές έκαστου κράτους όπου υφίσταται σχετική διαδικασία με βάση την οποία μπορεί να εκτελεστεί το διάταγμα.
Με το διάταγμα, που εκδόθηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας «παγώνουν» τα περιουσιακά στοιχεία των Ανδρέα Βγενόπουλου, Ευθύμιου Μπουλούτα, Κυριάκου Μάγειρα και της Marfin Investment Group Holdings μέχρι να εκδικαστεί εναντίον τους απαίτηση για αποζημιώσεις για την κατάσταση στην οποία περιήλθε η Λαϊκή Τράπεζα.
Το διάταγμα στρέφεται και εναντίον άλλων οκτώ πρώην στελεχών και διοικητικών συμβούλων της Λαϊκής Τράπεζας. Σύμφωνα με τον κ. Νικολάου το διάταγμα θα οριστικοποιηθεί και θα προχωρήσει η εφαρμογή του, όταν το Δικαστήριο ακούσει και την άλλη πλευρά, στις 11 Ιουνίου.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ακόμη ότι το Δικαστήριο μπορεί να προχωρήσει, χωρίς την παρουσία ή την παράθεση των απόψεων της πλευράς των στελεχών της Λαϊκής Τράπεζας, αφού προηγουμένως, βεβαιωθεί ότι έχει γίνει επίδοση της αίτησης, όπως προνοείται στους κανονισμούς.
Υπενθυμίζεται ότι η  εφημερίδα «Καθημερινή» της Λευκωσίας φέρνει στο φως την έκθεση εσωτερικού  ελέγχου που διενεργήθηκε στη Λαϊκή και κατονομάζει τον Ανδρέα Βγενόπουλο ως τον  άνθρωπο που φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για χορήγηση δανείων χωρίς τις  απαραίτητες εξασφαλίσεις.
Η  έκθεση διερευνά δάνεια συνολικού ύψους 1.8 δις με ”τρύπα” εξασφάλισης 72%! Σε  ποιούς χορηγήθηκαν, ποιός υπόγραφε, ποιός ήταν επικεφαλής επιτροπής  χορηγήσεων;
Η  έκδοση των διαταγμάτων του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, με τα οποία  απαγορεύεται στον Α. Βγενόπουλο να μετακινήσει εντός ή εκτός Κύπρου οποιαδήποτε  περιουσιακά στοιχεία μέχρι του ποσού των 3,79 δισ. ευρώ, δημιουργεί νέα δεδομένα  γύρω από την υπόθεση που συγκλονίζει την κοινή γνώμη και προκαλεί αναταράξεις  στο πολιτικό σκηνικό. Στην πράξη μοίραζαν δάνεια με συνοπτικές διαδικασίες. Ο  Βγενόπουλος αποφάσιζε, ο Μπουλούτας συμφωνούσε και ο Μάγειρας  εκτελούσε…

mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: