ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Άφησαν νηστικό παιδί για χρέος 1,75£: Η ιστορία που συγκλονίζει την Αγγλία

swnsschooldinnerrow10


Μια ιστορία στη Βρετανία που θυμίζει Oliver Twist έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και θέτει σοβαρά αξιακά ζητήματα για την λειτουργία των σύγχρονων κοινωνιών. Ο 10χρονος Jacob στο διάλειμμα του μαθήματος του σχολείου του, στο Hayes Primary School στο Paignton της Μεγάλης Βρετανίας πήγε στο εστιατόριο του σχολείου του, για να πάρει το δίσκο του. Εκεί, όμως έμεινε έκπληκτος με την άρνηση του υπεύθυνου να του παρέχει το γεύμα, με τη δικαιολογία ότι ο πατέρας του χρωστάει στο σχολείο από την προηγούμενη ημέρα 1,75£.

Ο μικρός μαθητής  ξέσπασε σε κλάματα και πήγε και κάθισε σ' ένα από τα τραπέζια όπου μια τραπεζοκόμος -επειδή τον λυπήθηκε- του προσέφερε ένα μήλο για να μην μείνει εντελώς νηστικός.
H Katherine Tompkins,  διευθύντρια του σχολείου  Tor Bridge Primary στο  Plymouth, είπε:"Εμείς δεν χρησιμοποιούμε το ίδιο σύστημα πληρωμών. Πότε δεν θα αρνηθούμε το γεύμα ενός παιδιού".
Από την πλευρά της η Veronica Prior, διαχειρίστρια της κουζίνας στο σχολείο St Mary στο Plympton ανέφερε: “Ποτέ δεν θα άφηνα  ένα παιδί  έξω από την αίθουσα χωρίς τροφή, νομίζω ότι είναι αρκετά αηδιαστικό. Όποιος το έκανε πρέπει να απολυθεί".
Μόλις ο πατέρας ενημερώθηκε για το περιστατικό, κατηγόρησε τη διεύθυνση του σχολείου για συναισθηματική και σωματική αμέλεια γενικότερα των παιδιών, σε μία υπόθεση που θυμίζει Oliver Twist , όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Μάλιστα, τόνισε ότι επισκέπτεται άλλα σχολεία της περιοχής όπου θα μετεγγράψει τους δύο γιους του.
Εκπρόσωπος του σχολείου δικαιολογήθηκε, τονίζοντας  ότι το προσωπικό της κουζίνας ακολούθησε επακριβώς τους κανόνες.
Από την πλευρά του ο πατέρας επιπλέον κατηγόρησε το σχολείο ότι χρησιμοποιεί ως όπλο ένα παιδί σε περίπτωση που ο οποιοσδήποτε γονιός τολμήσει να μην καταβάλει την πληρωμή μίας και μόνο ημέρας.
"Είμαι εξοργισμένος. Δεν βρέθηκε ένας δάσκαλος να έρθει να μου πει ότι υπάρχει θέμα", συμπλήρωσε ο πατέρας του δεκάχρονου μαθητή.
Επίσης, ανέφερε ότι είναι δικό του σφάλμα, καθώς συνήθως καταθέτει 12 περίπου ευρώ στον λογαριασμό, αλλά δεν γνώριζε ότι αυτήν τη φορά υπήρχε έλλειμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: