ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Πως βγήκε η ΕΡΤ ξανά στον «αέρα»;


Στον «αέρα» βρίσκονται ξανά από το απόγευμα της Τέταρτης τόσο η live streaming μετάδοση μέσω διαδικτύου όσο και η ψηφιακή μετάδοση σε περιοχές των βορειανατολικών προαστίων.

Η διαδικτυακή μετάδοση πραγματοποιείται μέσω ενός βαν της EBU που είναι παρκαρισμένο στον προαύλιο χώρο του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ. Εκεί οι εργαζόμενοι στέλνουν εικόνα και ήχο σε δορυφόρο που έχει παραχωρήσει η EBU προκειμένου να τη λαμβάνουν τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο.

Η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι προσφέρει την υπηρεσία Eurovision News Exchange  που έχει έδρα τη Γενεύη προκειμένου να μεταδίδει το live streaming της μαραθώνιας ζωντανής ενημερωτικής εκπομπής που παράγουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ που βρίσκονται για δεύτερη ημέρα στο κτίριο παρά την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο κλείσιμο της εταιρίας.

Η επικοινωνία, μάλιστα, της EBU με τους τεχνικούς και τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ γίνεται μέσω Facebook και των προσωπικών e-mail των εργαζομένων καθώς οι εταιρικοί λογαριασμοί έχουν διακοπεί.

Για το επίγειο ψηφιακό σήμα που αποκαταστάθηκε μετά την ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκε τεχνική λύση από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ αρχικά για περιοχές των βορειανατολικών προαστίων.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της EBU, Ζαν Πολ Φιλιπότ, καταδίκασαν την απόφαση της κυβέρνησης κάνοντας λόγο για βίαιη πράξη και το χειρότερο είδος λογοκρισίας.

Σε δήλωσή του σε βελγικό τηλεοπτικό σταθμό ο κ. Φιλιπότ είπε ότι στην Ελλάδα σίγησε βίαια η φωνή της δημοκρατίας «γιατί η κυβέρνηση έστειλε την αστυνομία να διακόψει τη λειτουργία των πομπών και να εμποδίσει τους δημοσιογράφους από το να κάνουν τη δουλειά τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: