ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Γενικός διευθυντής BBC προς Σαμαρά: Ανοίξτε τώρα την ΕΡΤ!

3E3B71F5389D8624ACF495F1E0472CC0Κάλεσμα προς την ελληνική κυβέρνηση να ανοίξει η ΕΡΤ απηύθυνε ο γενικός διευθυντής του BBC, Τόνι Χολ.

Ο ισχυρός άντρας του βρετανικού δικτύου καταδίκασε το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης, ενώ δε δίστασε να χαρακτηρίσει την κίνηση της κυβέρνησης ως «αντιδημοκρατική» και «αντιεπαγγελματική»

Μάλιστα αναφέρθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο προέτρεψε να ανοίξει άμεσα η ΕΡΤ, καθώς όπως είπε « τα δημόσια μέσα ενημέρωσης και η ανεξαρτησία τους από την κυβέρνηση, χαρακτηρίζουν τις δημοκρατικές κοινωνίες».

Πενήντα γενικοί διευθυντές ευρωπαϊκών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, ανάμεσά τους και το BBC, με επιστολή τους ζητούν να ανοίξει άμεσα η ΕΡΤ. Η κίνηση αυτή οργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοφωνίας (EBU).

Δεν υπάρχουν σχόλια: