ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Πλήρη ανατροπή σκηνικού δείχνουν "κυλιόμενες" δημοσκοπήσεις

9fe9948fbd57d7a84bc17fbfa69fe150_XL


Οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού λίγες ημέρες πριν τον "ξαφνικό θάνατο" της ΕΡΤ ήταν σαφείς και κατηγορηματικοί: "Είσαι καβάλα στο άλογο, προχώρα, θα δεις την ψαλίδα στις δημοσκοπήσεις να ανοίγει εντυπωσιακά"! Αλλά η πολιτική -λένε- είναι η τέχνη του προβλέπειν... Και δεν τα προέβλεψαν σωστά. Καθόλου σωστά, όπως τουλάχιστον καταδεικνύεται από τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που έχουν πάρει φωτιά το τελευταίο τριήμερο. Μια οδυνηρή έκπληξη περίμενε το Μέγαρο Μαξίμου. Επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Insider, αναφέρουν ότι η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε στασιμότητα ή και πτώση, ενώ παράλληλα σημαντική άνοδο παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μία από τις δημοσκοπήσεις έχει και ένα σοκαριστικό εύρημα: Η Χρυσή Αυγή "ακουμπάει" την δεύτερη θέση. Η ψαλίδα άνοιξε -όπως προέβλεπαν οι σύμβουλοι του Σαμαρά- αλλά υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τι λένε οι δημοσκοπήσεις; Δίνουν τρεις μονάδες μπροστά τον ΣΥΡΙΖΑ. Και κάτι εξίσου εντυπωσιακό:   ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ διατηρούν τις δυνάμεις τους.  Η στάση των πολιτών, μετά τη διαχείριση της υπόθεσης από την κυβέρνηση και το δραματικό "μαύρο" στις οθόνες, γίνεται εξόχως αρνητική για τον κ. Σαμαρά, ενώ διχασμένο εμφανίζεται το κοινό ανάμεσα στο ερώτημα αν επιθυμεί επαναλειτουργία της ΕΡΤ ή δημιουργία ενός νέου φορέα ραδιοτηλεόρασης.
Οι νέες δημοσκοπήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή και αναμένεται να δημοσιοποιηθούν τις επόμενες ημέρες, θα εξηγούν εν πολλοίς και όσα πρόκειται να δούμε τις επόμενες ημέρες…

Δεν υπάρχουν σχόλια: