ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2013

Ανοίγει ως το τέλος της επόμενης εβδομάδας η ΕΡΤ

Ανοίγει ως το τέλος της επόμενης εβδομάδας η ΕΡΤ Η απόφαση για επαναλειτουργία της ΕΡΤ με κάποια μορφή πάρθηκε ήδη από το Μαξίμου και η απόφαση αυτή ήδη διαβιβάστηκε στα άλλα δύο κόμματα της κυβέρνησης.

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έχουν απαντήσει καταρχήν θετικά, αναμένουν όμως όπως διευκρίνισαν την τελική πρόταση για να έχουν πλήρη άποψη.
Η απόφαση προήλθε, επιβλήθηκε επί της ουσίας, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις για το λουκέτο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Η πολιτική αστάθεια και οι κυβερνητικοί τριγμοί προκάλεσαν προβληματισμό στην Ευρώπη που συνέστησε αλλαγή στάσης.
Επί της ουσίας αυτό που επιδιώκεται τώρα είναι να αρχίσει ξανά με κάποιον τρόπο η εκπομπή κάποιου προγράμματος από τη συχνότητα της ΕΡΤ.
Υπάρχουν ωστόσο κάποια σημαντικά προβλήματα. Πρέπει να αναζητηθεί η νομική φόρμουλα εκείνη που θα επιτρέψει τη λειτουργία των συχνοτήτων της ΕΡΤ αλλά και την εργασία του απαραίτητου προσωπικού.
Με την ΕΡΤ να έχει κλείσει και την ΝΕΡΙΤ να μην υφίσταται ακόμη αναζητείται η κυβέρνηση αναζητά τη νομική φόρμουλα ώστε να πάψει να εκπέμπει “μαύρο” η συχνότητα και να λειτουργήσει ένα σχήμα με περιορισμένο αριθμό προσωπικού για περιορισμένο χρονικό διάστημα σε μια προσπάθεια να λήξει το αδιέξοδο με τους άλλους δύο κυβερνητικούς εταίρους και σε δεύτερο στάδιο να προχωρήσει η δημιουργία της ΝΕΡΙΤ.
Ταυτόχρονα αναζητείται ο τρόπος να αρχίσει και πάλι η εκπομπή τον μεταδόσεων από το κανάλι της Βουλής αλλά και τα ξένα δορυφορικά κανάλια.
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: