ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Πίστα Formula 1 θέλουν Κερατσίνι-Δραπετσώνα!

Πίστα Formula 1 θέλουν Κερατσίνι-Δραπετσώνα!

Μετά από τη Χαλανδρίτσα, έρχεται και ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας και η DIELPIS F1 να παρουσιάσουν την πρόταση τους.

Το όνειρο διεξαγωγής ενός Grand Prix της Formula 1 στην Ελλάδα καλά κρατεί. Αφού χάθηκαν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας οι περιπτώσεις του Ορχομενού και του Ελληνικού, η προσοχή μας είχε στραφεί τους προηγούμενους μήνες στη Χαλανδρίτσα. Εκεί η σοβαρή προσπάθεια των τοπικών φορέων συνεισέφερε στο να γίνουν μερικά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, αφού περιμένουμε την ένταξη του έργου στον αναπτυξιακό νόμο. Πράγμα που έχει προ-εγκριθεί από διάφορες επιτροπές αλλά ως συνήθως... δείχνει να κολλάει.
Κι ενώ οι παθιασμένοι με τους αγώνες Πατρινοί (αποδεδειγμένα με τις επιτυχείς διοργανώσεις του PICK) είναι στην αναμονή, έρχεται μία νέα ιδέα να ταράξει τα νερά. Αφορά στη διεξαγωγή αγώνα στους δρόμους του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας και θα παρουσιαστεί επίσημα την προσεχή Πέμπτη 14 Ιουλίου.
Πίστα Formula 1 θέλουν Κερατσίνι-Δραπετσώνα!
Εκεί θα μιλήσει ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, κύριος Λουκάς Τζανής, όπου θα αναφέρει το όραμα του για την έλευση της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα μας. Παράλληλα, θα γίνει παρουσίαση του έργου από τη DIELPIS Formula 1 που αποτελεί ουσιαστικά το δημιούργημα του αρχιτέκτονα Αθανάσιου Παπαθεοδώρου. Το όραμα του αφορά κατά 70% δημόσιους δρόμους της περιοχής ενώ το υπόλοιπο 30%, εκτάσεις της περιοχής που θα πρέπει να αποκτηθούν και να τροποποιηθούν αναλόγως.
Βεβαίως, θα πρέπει να τονίσουμε για ακόμα μια φορά, πως υπάρχουν πολλά ακόμα βήματα μέχρι τα παραπάνω να φτάσουν στη διεξαγωγή ενός Grand Prix της Formula 1. Απαιτείται το εμπορικό ενδιαφέρον από χορηγούς, η κρατική βοήθεια για την ανάπλαση της περιοχής και του οικονομικού βάρους ανάληψης ενός αγώνα και φυσικά, η υπογραφή του κατόχου των εμπορικών δικαιωμάτων του σπορ, του Bernie Ecclestone... Και το μόνο σίγουρο είναι ότι ιδίως στην Ελλάδα οι καιροί είναι πάρα πολύ δύσκολοι για... Πρίγκιπες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: