ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Οι ταιτζηδες ειναι παντού οι ίδιοι

Επιβάτες και πλήρωμα, μέσα στην ατυχία τους, ήταν τυχεροί. Λίγα μέτρα μετά το τέλος του αεροδιαδρόμου, ακολουθεί βαθύ ρέμα 61 μέτρων...Boeing 737 κόπηκε στα δύο κατά την προσγείωση

Στιγμές τρόμου έζησαν επιβάτες και πλήρωμα αεροσκάφους που "έχασε τον αεροδιάδρομο" στη Τζόρτζταουν της Γουιάνα. Ταξιτζής χρέωσε επιζήσαντες!

Επιβάτες και πλήρωμα, μέσα στην ατυχία τους, ήταν τυχεροί. Λίγα μέτρα μετά το τέλος του αεροδιαδρόμου, ακολουθεί βαθύ ρέμα 61 μέτρων...
Στιγμές τρόμου έζησαν επιβάτες και πλήρωμα αεροσκάφους που "έχασε τον αεροδιάδρομο" στη Τζόρτζταουν της Γουιάνα, τα ξημερώματα του Σαββάτου (01.32 τοπική ώρα).
Η πτήση της Carribbean Airlines από τη Νέα Υόρκη προς το αεροδρόμιο Τσέντι Τζάγκαν στην πρωτεύουσα της χώρας της Νοτίου Αμερικής, μετέφερε συνολικά 150 άτομα.
Ο πρόεδρος της Γουιάνας Μπαράτ Τζάντζεο δήλωσε ότι όπως φαίνεται το αεροσκάφος απέτυχε να ακουμπήσει το έδαφος πριν προσπεράσει τον αεροδιάδρομο, σύμφωνα με το Assossiated Press.
Ετσι, βγήκε εκτός του προβλεπόμενου χώρου, όπου και ανετράπη και κόπηκε στα δύο. Οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν κακές, αλλά η υγρασία ήταν κατά πολύ αυξημένη. Από θαύμα, ωστόσο, καταγράφηκαν μόνο τραυματισμοί και καμία απώλειας ζωής.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τα κομμάτια της ατράκτου σταμάτησαν κοντά σε ένα ρέμα βάθους 61 μέτρων, στο οποίο αν είχαν πέσει οι απώλειες θα ήταν σαφώς πολύ μεγάλες, όπως είπε ο Τζάντζεο. "Είμαστε πραγματικά ευτυχείς που δεν τραυματίστηκαν περισσότεροι", προσέθεσε.
Το τοπικό Kaieteur News ανέφερε ότι γυναίκα επιβάτης έκανε λόγο για έναν πολύ δυνατό ήχο κατά την προσγείωση, που προκάλεσε κραυγές αγωνίας μεταξύ των επιβατών. "Ηταν πραγματικά τρομακτικό, προσευχόμουν στον Ιησού", είπε η γυναίκα.
Ο σύζυγός της αποδείχθηκε πιο ρεαλιστής και άνοιξε μία από τις πόρτες για να ξεκινήσει η διαφυγή των επιβατών, ενώ στη συνέχεια τα συνεργεία διάσωσης σταδιακά απομάκρυναν άλλους επιβάτες από τα συντρίμια.
Η πλέον εντυπωσιακή πληροφορία ωστόσο θέλει έναν οδηγό ταξί, που βρέθηκε τις πρώτες στιγμές στο σημείο -και πριν φτάσουν τα συνεργεία- να μεταφέρει γυναίκα στο κτίριο του αεροδρομίου και να την χρεώνει για τη διαδρομή!
Ο πρώτος απολογισμός από τον υπουργό Υγείας Λέσλι Ραμσαμί θέλει έναν επιβάτη να έχει σπάσει το πόδι του και αρκετούς να έχουν μώλωπες, αλλά κανέναν να μην έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: