ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Για μια ακομη φορά απαραδεκτοι, οι τραγικοι ταξιτζήδες

taxi_apergiaαπέκλεισαν αεροδρόμιο και λιμάνι 

Κλειστή είναι η έξοδος της Αττικής Οδού που οδηγεί στο αεροδρόμιο καθώς οι ιδιοκτήτες ταξί την έχουν αποκλείσει στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους και της 48ωρης απεργίας που ξεκίνησε από τις 05:00 σήμερα το πρωί ως αντίδραση στα σχέδια απελευθέρωσης του επαγγέλματός τους. Την ίδια ώρα έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα παρατηρούνται και στο λιμάνι του Πειραιά όπου περίπου 2.500 ταξί έχουν συγκεντρωθεί εκεί.
Με εντολή της η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, ζητά να σχηματίζονται αμέσως δικογραφίες για όσους οδηγούς ταξί διαπιστώνεται ότι διαπράττουν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, όπως αυτό της παρακώλυσης συγκοινωνιών.
Το μπλόκο των αυτοκινητιστών βρίσκεται επί της Αττικής Οδού και συγκεκριμένα στην έξοδο με κατεύθυνση "προς τοπικές οδούς" στο ρεύμα προς το αεροδρόμιο που οδηγεί στο κέντρο διοίκησης του αεροδρομίου και στο εμπορικό κέντρο που υπάρχει εκεί. Όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής δεν έχουν παρατηρηθεί μεγάλες καθυστερήσεις στις πτήσεις, ενώ επί τόπου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, προκειμένου να διατηρήσουν ανοιχτή την Αττική Οδό και να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια με άλλους οδηγούς.
Οι οδηγοί που θέλουν να μετακινηθούν προς το αεροδρόμιο μπορούν να το προσεγγίσουν είτε μέσω Κορωπίου ( έξοδος 20) είτε μέσω Σπάτων.
Προβλήματα σημειώνονται και στον Πειραιά αφού περισσότεροι από 2000 οδηγοί ταξί έχουν παραταχθεί περιμετρικά του λιμανιού με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο μέσα και έξω από το λιμάνι, ενώ στην ακτή Ξαβερίου όπου βρίσκονται τα κρουαζιερόπλοια, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στη μετακίνηση των τουριστών με τα πούλμαν.
 "Τέτοιοι τρόποι διαμαρτυρίας δεν οδηγούν πουθενά. Η ζημιά για τον τουρισμό είναι μεγάλη, δήλωσε υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, στο Mega και έκανε έκκληση στους ιδιοκτήτες ταξί, να σταματήσουν αυτού του είδους της διαμαρτυρίες, διότι βλάπτουν κάθε ελληνική οικογένεια.
Οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας σε περίπτωση που ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων επιμείνει στο πλήρες άνοιγμα του επαγγέλματός τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: