ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Le Monde: Πιθανός σεισμός 9 Ρίχτερ στην Ελλάδα

«Σεισμοί χωρίς ιστορικό προηγούμενο είναι πιθανοί στην Ευρώπη» είναι ο τίτλος του άρθρου που δημοσιεύει η γαλλική «Le Monde», που προχωρά σε μία σοκαριστική πρόβλεψη όσον αφορά στην Ελλάδα. 
Σύμφωνα με όσα τονίζονται στο δημοσίευμα, Ελλάδα, Τουρκία, Ιταλία και Ρουμανία είναι οι χώρες που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο, καθώς δεν αποκλείεται να βιώσουν σεισμούς ανάλογου μεγέθους με αυτόν που σημειώθηκε στις 11 Μαρτίου του 2011 στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας, του σεισμού του Τοχόκου και του τσουνάμι που ακολούθησε, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 19.000 άνθρωποι. Τέτοιοι σεισμοί φτάνουν τα 9 ρίχτερ. 
Στο άρθρο φιλοξενούνται οι πρώτοι χάρτες με τις σεισμογενείς περιοχές όλης της Ευρώπης, όπως αυτοί δημιουργήθηκαν, στο πλαίσιο του προγράμματος SHARE (Seismic Hazard Harmonization in Europe), από πενήντα επιστήμονες, μεταξύ των οποίων διακεκριμένοι σεισμολόγοι και μηχανικοί.





Πρώτο Θέμα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: