ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Έλληνας «μάγος της τεχνολογίας« που «έβαλε τα γυαλιά» στην Apple

Ο Έλληνας «μάγος της τεχνολογίας« που «έβαλε τα γυαλιά» στην Apple 














Την εφεύρεσή του για το iPhone 5 την πούλησε στην Apple.

Ένα iPhone 5 διαθέτει κάμερα 8 megapixel με ταχύτητα όμως πολύ μικρή. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ενώ η φωτογραφία που θα τραβήξετε θα είναι πολύ καθαρή και σε αρκετά καλή ποιότητα, δεν έχετε τη δυνατότητα να τραβήξετε αρκετά συνεχόμενα καρέ. Δηλαδή σε ένα δευτερόλεπτο με την κάμερα του iPhone 5 μπορείτε να τραβήξετε από τρείς έως έξι φωτογραφίες. Αυτή ακριβώς τη λειτουργία αναβαθμίζει το SnappyCam, η εφαρμογή του ελληνικής καταγωγής Γιάννη Παπανδριόπουλου. Η νέα αναβάθμιση μάλιστα της εφαρμογής επιτρέπει στο χρήστη να τραβήξει 20 φωτογραφίες το δευτερόλεπτο στη μέγιστη δυνατή ποιότητα. Σας φαίνεται υπερβολικό; Σκεφτείτε πόσα μπορούν να γίνουν σε ένα δευτερόλεπτο που αξίζουν κάθε frame. Πάρτε για παράδειγμα μία αμφισβητούμενη φάση σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα που μπορεί να διαρκέσει λιγότερο από δευτερόλεπτο, ή τις λίγες στιγμές που διαρκεί το skydiving ή ακόμα να υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθήσουμε καρέ καρέ μία σκηνή από ένα ατύχημα της Formula 1.
To SnappyCam κοστίζει 0,99 δολάρια στο iTunes. Ο χρήστης μπορεί να κρατήσει το κουμπί πατημένο και να αποκτήσει συνεχόμενη ροή φωτογραφιών. Στη συνέχεια μπορεί να επιλέξει εκείνη που επιθυμεί ή να τις αναπαράγει σε slideshow, μπρος και πίσω κάτι σαν την εφαρμογή Everlapse.
Ο Γιάννης Παπανδριόπουλος έκανε το PhD του ως ηλεκτρολόγος μηχανικός και τα τελευταία δύο χρόνια ασχολείται με το SnappyCam. Ο ίδιος πιστεύει ότι έχει δημιουργήσει την γρηγορότερη εφαρμογή φωτογραφίας για Smartphone που υπάρχει σε όλο τον πλανήτη. Ουσιαστικά επανίδρυσε το πρότυπο εικόνας JPG για να βρει τον τρόπο να επιταχύνει τη διαδικασία σύλληψης της εικόνας, και στη συνέχεια του συγχρονισμού, της αυτόματης επεξεργασίας και της συμπίεσης της φωτογραφίας στο περιβάλλον του iPhone. Ο στόχος του είναι να καταφέρει να δώσει τις δυνατότητες συνεχόμενης λήψης που έχει μία μεγάλη επαγγελματική ψηφιακή SLR κάμερα στο κινητό σας τηλέφωνο.
snappy
Η νέα έκδοση του SnappyCam παρουσιάζει ακόμα περισσότερη ταχύτητα, αλλά για να την επιτύχει ο Παπανδριόπουλος, θυσίασε αρχικά ποσοστό από την ποιότητα της φωτογραφίας. Ενώ η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα λήψης 20 φωτογραφιών το δευτερόλεπτο, η ποιότητα τους δεν ξεπερνούσε τα 3 megapixel. Όμως μόλις την περασμένη εβδομάδα ο Έλληνας μηχανικός κατάφερε να βρει λύση στο πρόβλημα του. Χρειάστηκαν μερικοί περίπλοκοι μαθηματικοί αλγόριθμοι και ο διπύρηνος επεξεργαστής του iPhone 5, αλλά τώρα η ποιότητα των φωτογραφιών έπιασε το μέγιστο των δυνατοτήτων του Smartphone που είναι τα 8 megapixel.
Για να συνοψίσουμε λοιπόν, το SnappyCam 2 είναι η εφαρμογή που επιτρέπει την αύξηση της ταχύτητας λήψης περίπου 4 φορές περισσότερο από την κανονική εφαρμογή της κάμερας του iPhone 5 και πάνω από δύο φορές γρηγορότερη από το Samsung Galaxy S4 που δίνει στο χρήστη δυνατότητα λήψης 7,5 φωτογραφιών το δευτερόλεπτο. Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο είναι ότι η εφαρμογή δεν κυκλοφορεί μόνο για το iPhone 5. Μπορεί να βελτιώσει την ταχύτητα λήψης στο iPhone 4S με 12 εικόνες στα 8 megapixel και 15 στα 5 megapixel. Βελτιώνει δηλαδή την ταχύτητα στο παλαιότερο μοντέλο ξεπερνώντας τις επιδόσεις του Galaxy S3 που μπορεί να αποδώσει 4 εικόνες στη μέγιστη ποιότητα.
Πρόκειται για επιστήμη και βαριά μαθηματικά. Επιστήμη που βρίσκεται στα χέρια μας για να επιλέξουμε τη φωτογραφία που μας δείχνει με το καλύτερο χαμόγελο, απαθανατίζει το καλύτερο άλμα του σκύλου μας, η τα πρώτα βήματα του παιδιού μας. Η δουλειά του Γιάννη Παπανδριόπουλου μας επιτρέπει να παρατηρήσουμε τον κόσμο σε αργή κίνηση με εξαιρετική λεπτομέρεια.
πηγή: thegreekz.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: