ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2013

Ξεκίνησε το "ταξίδι" για Πειραιά ο "Ιππόδαμος"Σε εξέλιξη είναι από χθες οι εργασίες διάνοιξης της σήραγγας της επέκτασης της Γραμμής 3 του Μετρό προς τον Πειραιά, που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2017.

Ο μετροπόντικας "Ιππόδαμος", που πήρε το όνομά του από τον μεγάλο αρχαίο Έλληνα πολεοδόμο, ξεκίνησε το... ταξίδι του, μια διαδρομή από τους 6 υπό κατασκευή σταθμούς "Αγία Βαρβάρα", "Κορυδαλλός", "Νίκαια", "Μανιάτικα", "Πειραιάς" (σ.σ. στο λιμάνι) και "Δημοτικό Θέατρο", όπου και θα καταλήξει σε περίπου 2,5 χρόνια.

Η επέκταση της Γραμμής 3 θα είναι συνολικού μήκους 7,6 χλμ. και με την ολοκλήρωσή της, το 2017, η διαδρομή από τον Πειραιά στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" θα καλύπτεται σε μόλις 45 λεπτά.

Στα άμεσα οφέλη από την περίοδο κατασκευής του έργου είναι η δημιουργία 2.000 νέων θέσεων εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: