ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Πτυχιο νοσηλευτη και φυσιοθεραπευτή θα δινουν ο οικονομολόγος και η φιλόλογος στην Ελλάδα του 2013


 
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Μια ακόμη αναβάθμιση των παιδαγωγικών μεθόδων από τον διευθυντή της Γ Αθήνας

Μετά την πρόχειρη, ατεκμηρίωτη και ανερμάτιστη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στην οριζόντια κατάργηση των τομέων Υγείας και Πρόνοιας και των Εφαρμοσμένων Τεχνών, δημιουργήθηκε όπως ήταν αναμενόμενο μεγάλη αναστάτωση στη λειτουργία των σχολείων της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.
Το Υπουργείο Παιδείας απέλυσε λοιπόν τους καθηγητές χωρίς βέβαια να σκεφτεί ότι κάποιοι από τους μαθητές θα πρέπει να δώσουν εξετάσεις τον Σεπτέμβριο ενώ πολλοί άλλοι έχουν ήδη γραφτεί στην Β και στην Γ τάξη στους τομείς αυτούς και θέλουν να τελειώσουν τις σπουδές τους. Μέχρι σήμερα δεν έχει βρει λύση ούτε για το πώς θα γίνουν οι εξετάσεις ούτε για το ποιος θα κάνει τα μαθήματα για να πάρουν οι μαθητές τα πτυχία στις ειδικότητες που επέλεξαν.

Και ξαφνικά, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε, ο διευθυντής της Γ Αθήνας κ Ζαφειρακίδης (με ειδικότητα φυσιογνώστη, και  μεταπτυχιακό στο ανοιχτό πανεπιστήμιο) καλεί τους διευθυντές και τους πιέζει (πάντα προφορικά και ποτέ γραπτά)  να αναθέσουν να εξετάσουν τους ανεξεταστέους μαθητές των ειδικοτήτων του Τομέα Υγείας και Πρόνοιας οι παρεμφερείς ειδικότητες ή όποιος να ‘ναι . Δηλαδή φυσικοί, γυμναστές , φιλόλογοι και μαθηματικοί, οικονομολόγοι. Έτσι απλά η παιδαγωγική αποκτά νέο νόημα. Δεν χρειάζονται οι υπόλοιποι καθηγητές στα σχολεία,. Μπορούν να εξετάσουν τους μαθητές στη Βρεφοκομία, τη Νοσηλευτική, την Παθολογία, την Τεχνική Χειρουργείου, τα Ιατρικά Εργαστήρια και να αποφασίσουν εάν αυτοί έχουν τις γνώσεις να προαχθούν στην επόμενη τάξη ή ακόμη καλύτερα να πάρουν Πτυχίο που θα τους οδηγήσει σε εύλογο χρονικό διάστημα να αποκτήσουν και την Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος. Ποιος θα υπογράφει στο Πτυχίο;  Οποιοσδήποτε εκτός του κ Ζαφειρακίδη, όπου κατά την προσφιλή του συνήθεια  έχει δώσει την εντολή προφορικά για να μην φαίνεται πουθενά. Την ευθύνη ας την έχουν οι άλλοι

Αν το δούμε από την άλλη πλευρά τη στιγμή που το Υπουργείο Παιδείας στερεί το δικαίωμα στην εργασία σε εμάς και το δικαίωμα στη μόρφωση στα παιδιά μας αυτοί πέφτουν πάνω στις δουλειές μας, υποστηρίζοντας ουσιαστικά τους διώκτες των συναδέλφων τους.
Εχοντας εμπιστοσύνη στους συναδέλφους ότι θα σκεφτούν  συνέπειες των πράξεων τους, ότι δεν θα δώσουν  θάρρος στην οποιαδήποτε εξουσία να αυθαιρετεί, ξέροντας ότι πάντα θα βρίσκει πρόθυμους ανειδίκευτους πολυτεχνίτες να κάνει τη δουλειά της. Είναι σίγουρο  ότι  αύριο η ίδια εξουσία δεν θα τους ανταμείψει για τη βρώμικη δουλειά που κάνουν τώρα. Αυτοί πού θα χρησιμοποιηθούν θα πεταχτούν, γιατί έτσι κάνει πάντα η κάθε εξουσία που λειτουργεί με τον τρόπο και τις μεθόδους αυτής της κυβέρνησης. Πετάει όσους δεν χρειάζεται, γιατί δεν έχει ηθική, δεν έχει κανόνες, δεν έχει δεσμεύσεις. Αυτοί είναι που δεν σκέφτονται τους μαθητές, παρά μόνο το συμφέρον τους.
Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψεις την ιδιοτέλεια που κυριαρχεί και η οποία ασελγεί ξεδιάντροπα πάνω σε συναδέλφους που χωρίς καμιά αιτιολόγηση πετάχτηκαν στο καθεστώς της διαθεσιμότητας.
Τέλος ως Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτικών Νοσηλευτικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τους άλλους επιστημονικούς Συλλόγους του Τομέα Υγείας και Πρόνοιας επιφυλασσόμαστε στην άσκηση οποιουδήποτε νομίμου δικαιώματος έναντι όλων όσων θα επιχειρήσουν να μετουσιώσουν σε πράξη τις πληροφορίες που έχουν διακινηθεί. Δρούμε προληπτικά για να μην χρειαστεί να φτάσουμε στο επίπεδο να ακολουθήσουμε τη νομική οδό.   


                                                                                 ΔΣ του ΠΣΕΝΔΕ ΠΕ 18.10

Δεν υπάρχουν σχόλια: