ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Σε διαθεσιμότητα 10.000 δάσκαλοι,νηπιαγωγοί,καθηγητές ως το 2014

Στο στόχαστρο υπεράριθμοι νηπιαγωγοί, δάσκαλοι καθηγητές.
- Πρώτοι στο στόχαστρο μπαίνουν οι εκπαιδευτικοί χωρίς οργανική θέση.
- Ποιες ειδικότητες εκπαιδευτικών κινδυνεύουν περισσότερο με απόλυση.
- Ετοιμάζεται μείωση ως και 10o/o των σχολικών μονάδων και των τμημάτων.

Φαίνεται πως οι εκπαιδευτικοί των τεχνικών λυκείων ήταν μόνο η αρχή και όλα δείχνουν ότι ο αριθμός των 2.500 εργαζόμενων που βγήκαν σε διαθεσιμότητα ήταν μικρός σε σχέση με το σχέδιο για το άμεσο μέλλον.
Οι πληροφορίες μιλούν για ριζική μείωση των σχολικών μονάδων και των τμημάτων που σε συνδυασμό με την αύξηση ωραρίου θα οδηγήσει σε υπεράριθμους εκπαιδευτικούς αλλά και σε εκπαιδευτικούς χωρίς οργανική θέση, δηλαδή εκπαιδευτικούς έτοιμους προς διαθεσιμότητα με βάση τους νέους νόμους.
Αύξηση ωραρίου και μείωση σχολικών μονάδων οδηγούν σε υπεράριθμους εκπαιδευτικούς
Ήδη η αύξηση ωραρίου έχει δρομολογηθεί. Μέχρι το Σεπτέμβριο του 2014, μέχρι την έναρξη της μεθεπόμενης σχολικής χρονιάς δηλαδή, δρομολογείται και η μείωση κατά 7 ο/ο ως 10 ο/ο των σχολικών μονάδων και των τμημάτων μέσω συγχωνεύσεων.
Έτσι θα προκύψει μια σειρά εκπαιδευτικών χωρίς οργανική θέση, ενώ θα αυξηθεί και ο αριθμός εκείνων που δεν συμπληρώνουν τις απαραίτητες ώρες εργασίας.
Ουσιαστικά μέσα στους επόμενους 17 μήνες αναμένεται να βγουν σε διαθεσιμότητα από τον χώρο της εκπαίδευσης 10.000 νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές.
Εκείνοι που φαίνεται ότι είναι στην “πρώτη γραμμή” είναι κυρίως γυμναστές, καθηγητές πληροφορικής και ξένων γλωσσών, αλλά και θεολόγοι, κοινωνιολόγοι, μουσικοί και καθηγητές καλλιτεχνικών μαθημάτων, όμως μετά την αύξηση του ωραρίου φιλόλογοι, μαθηματικοί, φυσικοί κλπ μπαίνουν επίσης στο στόχαστρο.
www.pekp.gr
www.newsit.gr
www.thebest.gr
Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: