ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Δημόσιο: έκλεισε η λίστα με 2.000 απολύσεις ως το τέλος του 2013 – Η “μπάλα” παίρνει και τα δημοτικά ραδιόφωνα

700 απολύσεις από τα δημοτικά ραδιόφωνα
- Μιχελάκης: θα γίνει αξιολόγηση όχι οριζόντιες περικοπές
- 1.000 απολύσεις υπαλλήλων στην αμυντική βιομηχανία
- 300 επίορκοι φεύγουν από το Δημόσιο ως τα τέλη του χρόνου

Φαίνεται πως πριν κλείσει πλήρως το θέμα της κινητικότητας, έκλεισε το θέμα των απολύσεων από το Δημόσιο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι με την αναδιάρθρωση των δημοτικών ραδιοφώνων κλείνει η λίστα των επιπλέον 2.000 απολύσεων που έχει συμφωνήσει να κάνει μέχρι το τέλος του έτους η κυβέρνηση.


Δημοτικά ραδιόφωνα, αμυντική βιομηχανία και επίορκοι “κλείνουν” τη λίστα απολύσεων για το 2013
Στη “λύση” της αμυντικής βιομηχανίας, με αναδιάρθρωση εν λειτουργία προσανατολίζεται το υπουργείο Εσωτερικών σε ό,τι αφορά στα δημοτικά ραδιόφωνα τα οποία θα αποτελέσουν την επόμενη μεγάλη δεξαμενή απολύσεων.

Έτσι σύμφωνα με τις πληροφορίες θα βρεθούν στο στόχαστρο για απόλυση 700 διοικητικοί, τεχνικοί και δημοσιογράφοι που εργάζονται στη δημοτική ραδιοφωνία με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Οι πληροφορίες που επικαλείται σήμερα το “Έθνος” λένε ότι η αναδιάρθρωση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του Οκτωβρίου.

Οι εργαζόμενοι που υπηρετούν στα ραδιόφωνα με μόνιμη σχέση εργασίας και έχουν μεταταχθεί εκεί από άλλες θέσεις των δήμων θα μπουν σε καθεστώς κινητικότητας.

Απ' τη στιγμή που οι δήμοι πρέπει να κάνουν αξιολόγηση θα γίνει αξιολόγηση και στα ραδιόφωνα, είπε μιλώντας στον Σκάι ο Ι. Μιχελάκης, αφήνοντας έτσι ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο. Από τη στιγμή, πάντως, που θα υπάρξει αξιολόγηση, τόνισε ο υπουργός, δεν θα πάμε σε οριζόντιες περικοπές.

Οι 700 εργαζόμενοι θα έρθουν να προστεθούν στους περίπου 1.000 που θα βρεθούν εκτός δημοσίου από την αμυντική βιομηχανία, και μαζί με έναν αριθμό 250 ως 300 επίορκων των οποίων οι υποθέσεις θα έχουν κλείσει μέχρι το τέλος του έτους θα συμπληρώσουν των αριθμό των απολύσεων που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση μέχρι το τέλος του 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια: