ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Οι μισθοί έπεσαν 50%, όμως μαζι με τους φόρους αυξάνονται και οι τιμές


Αυξάνονται οι τιμές

Οι τιμές πολλών βασικών αγαθών και υπηρεσιών ευρείας κατανάλωσης όχι μόνο δεν μειώνονται, αλλά συνεχίζουν να αυξάνονται παρά το αρνητικό πρόσημο που εμφάνισε –εκ νέου- ο γενικός δείκτης τιμών καταναλωτή τον Αύγουστο, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.).
Οι Έλληνες καταναλωτές πλήρωσαν φέτος τον Αύγουστο ακριβότερα κατά 92,2% τις νωπές πατάτες σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, κατά 5,8% τα νωπά φρούτα και κατά 1,2% τα κρέατα.
Ακόμα, πολύ πιο ακριβά ήταν τα τσιγάρα –οι τιμές στην ομάδα «αλκοολούχα ποτά και καπνός» κατέγραψαν αύξηση 3,5%-ενώ αυξήθηκαν κατά 18,7% οι λογαριασμοί της ΔΕΗ, κατά 25,1% οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης και κατά 6% το κόστος εισιτηρίων των αεροπλάνων.
Αυξήσεις καταγράφει η ΕΛ.ΣΤΑΤ μέσα στον Αύγουστο και στην ομάδα «ένδυση και υπόδηση» παρά το γεγονός ότι συνεχίζονταν οι θερινές εκπτώσεις.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περίοδο της κρίσης 2008-2013 η σωρευτική αύξηση των τιμών σε βασικά προϊόντα αγγίζει το 6,3%.
Πηγή: Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια: