ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Τα Galaxy Note 3 και Galaxy Gear της Samsung έρχονται στην ελληνική αγορά



Το phablet δίνει ήδη το «παρών» στη χώρα μας, ενώ το «έξυπνο» ρολόι αναμένεται στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.




Το Galaxy Note 3 και το Galaxy Gear ήταν το αντικείμενο της παρουσίασης που πραγματοποίησε η Samsung, με αφορμή την έλευσή τους στην ελληνική αγορά. Πιο συγκεκριμένα, το τρίτο phablet στη σειρά Note της κορεατικής εταιρείας βρίσκεται ήδη στα ράφια των καταστημάτων, ενώ το «έξυπνο» ρολόι αναμένεται στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου στη χώρα μας.Στην παρουσίαση του Galaxy Note 3, οι εκπρόσωποι της εταιρείας έδωσαν ιδιαίτερο βάρος στην καινούρια γραφίδα S Pen και στις δυνατότητες από αυτή ενσωματώνει, με τις οποίες ο κάτοχός του μπορεί εύκολα και γρήγορα να πραγματοποιεί πολλές και διαφορετικές εργασίες σε λιγότερο χρόνο.
Έτσι, με ένα πάτημα του κουμπιού του S Pen, οπουδήποτε πάνω στην οθόνη του GALAXY Note 3, ενεργοποιείται η εφαρμογή Air Command, μέσω της οποίας παρέχεται πρόσβαση σε πολλές εύχρηστες λειτουργίες – όπως το S Finder, με το οποίο οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν υλικό που βρίσκεται αποθηκευμένο οπουδήποτε στη συσκευή, ανεξαρτήτως της μορφής του αρχείου.
Με τον ίδιο τρόπο, οι χρήστες μπορούν να ενεργοποιήσουν το Pen Window, για να σχεδιάσουν παράθυρα, οποιουδήποτε μεγέθους, οπουδήποτε στην οθόνη του GALAXY Note 3, ή το Screen Write, όπου ο χρήστης αποτυπώνει αρχεία εικόνας, πάνω στην οποία οι χρήστες μπορούν να σημειώσουν σχόλια ή επιπλέον πληροφορίες.
Οι επιλογές που «κρύβονται» στο Air Command δεν σταματούν όμως εδώ, αφού στο μενού του Air Command υπάρχει επίσης το Scrapbook, που βοηθά τους χρήστες να οργανώσουν περιεχόμενο και πληροφορίες από διαφορετικές πηγές, χωρίς να χρειάζεται να κάνουν αναζήτηση σε κάθε πηγή χωριστά. Εξίσου εύχρηστο είναι και το Action Memo, που επιτρέπει στους χρήστες να κρατούν χειρόγραφες σημειώσεις, οι οποίες συνδέονται αυτόματα με λειτουργίες του τηλεφώνου, όπως κλήσεις, προσθήκη επαφών ή αναζήτηση διευθύνσεων στον χάρτη.
Από την άλλη πλευρά, το «έξυπνο» ρολόι Galaxy Gear σχεδιάστηκε με σκοπό να αποτελέσει συνοδευτικό αξεσουάρ του Note 3, όπως και άλλων μοντέλων της «οικογένειας» Galaxy. Στόχο του είναι να κάνει πιο άνετη κι ευχάριστη την καθημερινή ζωή των χρηστών, φέρνοντας τον έλεγχο του smartphone στον καρπό του χρήστη, για να του δώσει έτσι εύκολη πρόσβαση σε πολλές λειτουργίες.
Παράλληλα, με το Memographer, μιας κάμερας 1,9 Megapixel στο ρολόι, οι χρήστες μπορούν να τραβήξουν φωτογραφίες και βίντεο και να τα μοιραστούν μέσω των εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς να χάνουν στιγμή. Επιπλέον, το Galaxy Gear ενσωματώνει τη λειτουργία Pedometer, που καταγράφει την αθλητική δραστηριότητα των χρηστών, μέσω τεχνολογίας ενσωματωμένων αισθητήρων. Με τη συγκεκριμένη εφαρμογή, οι χρήστες μπορούν να παρακολουθήσουν πόση απόσταση έχουν διανύσει και πόσες θερμίδες έχουν καταφέρει να καταναλώσουν.
Τέλος, μπορεί να έχει πρόσβαση στα μουσικά κομμάτια που αναπαράγονται μέσω των Samsung Galaxy συσκευών τους. Όπως συμβαίνει και στις απλές συσκευές αναπαραγωγής μουσικής, ο χρήστης μπορεί να εντοπίσει τα αγαπημένα του τραγούδια και να τα αναπαράγει, ακόμα και αν η Samsung Galaxy συσκευή του δεν βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: