ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Kέρδισε ο Στάινμπρουκ


Ελαφρά κατάφερε να βελτιώσει τη θέση του ο υποψήφιος του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας για τη θέση του καγκελαρίου Π. Στάινμπρουκ, στη χθεσινή τηλεοπτική αντιπαράθεση με την καγκελάριο Μέρκελ. Το 52% των ερωτηθέντων αναποφάσιστων τηλεθεατών βρήκαν τον Στάινμπρουγκ πιο πειστικό, το 80% τον βρήκαν πιο επιθετικό, με τη Μέρκελ να χάνει στην πειθώ και στην ικανότητα διαχείρισης προβλημάτων.
Η Μέρκελ δεν απέκλεισε ένα τρίτο πακέτο για την Ελλάδα και ο Στάινμπρουκ, ζήτησε ένα σχέδιο Μάρσαλ για τις οικονομίες του νότου. Αλλά εκείνο που μάλλον θα μείνει από την τηλεμαχία υπέρ της Μέρκελ και κατά του Στάινμπρουκ, ήταν το επιχείρημα του σοσιαλδημοκράτη υποψηφίου ότι θα πρέπει να μειωθούν οι συντάξεις των Γερμανών δημοσίων υπαλλήλων αντίστοιχα με τις μειώσεις των ιδιωτικών υπαλλήλων. Πρόκειται για μια κατηγορία τριών εκατομμυρίων ψηφοφόρων που ασφαλώς δεν συμπαθούν τον σοσιαλδημοκράτη υποψήφιο.
Η Μέρκελ εξέφρασε την προτίμησή της για μια συμμαχία με τους Ελεύθερους Δημοκράτες ενώ ο Στάινμπρουκ, απέρριψε οποιαδήποτε ιδέα για μία κυβέρνηση συνεργασίας με το κόμμα της Αριστεράς. Συμπέρασμα: ο Στάινμπουργκ τα πήγε καλύτερα από τη φήμη του αλλά, δεν απέφυγε την «γκάφα».Το προβάδισμά του από την τηλεμαχία είναι μάλλον βέβαιο ότι δεν θα καλύψει την απόστασή του από την Μέρκελ.
Και κάτι ακόμα: Η Μέρκελ που είχε, ως αντιπολίτευση, κατηγορήσει τον Σρέντερ ότι αντιτάχθηκε στον πόλεμο του Μπους στο Ιράκ, υποστηρίζοντας την αμερικανική εισβολή, τώρα πήρε αποστάσεις από μια επίθεση στη Συρία. Ο Στάινμπρουκ, διαβεβαίωσε ότι θα αποσύρει τα γερμανικά πληρώματα από τα αεροσκάφη τύπου Tornado αν δεν υπάρχει προηγούμενη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας που να νομιμοποιεί την επίθεση κατά της Συρίας. 
ένα άρθρο των πρωταγωνιστών

Δεν υπάρχουν σχόλια: