ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013

Η Αθήνα κοιτάζει ξαφνιασμένη - Αποκαλύφθηκε επιτέλους η όψη του ΦΙΞ στη Συγγρού

Μοιάζει τόσο απίστευτο και συγκινητικό: επιτέλους, μετά από μακρά περίοδο προβλημάτων, καθυστερήσεων, απραγίας, το ιστορικό κτίριο του Τάκη Ζενέτου γνωστό ως ΦΙΞ πήρε μορφή και αποκαλύπτεται στους πολίτες, καθώς προχωρούν εντατικά οι εργασίες για τη μεταφορά του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

Πολλά φρεναρίσματα γίνονται από την προηγούμενη εβδομάδα στη Συγγρού στο ύψος του ΦΙΞ, αφού το τεράστιο βιομηχανικό κτίριο που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τυλιγμένο με πανιά αποκάλυψε την όψη του. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος του έτους – μετά από μικρή καθυστέρηση εξαιτίας των απαραίτητων ελέγχων που έγιναν στο κτίριο στο πλαίσιο κλασικής διαδικασίας που γίνεται σε έργα που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.
Στόχος είναι τα θυρανοίξια να γίνουν την άνοιξη του 2014, προκειμένου να συμπέσει και με την ελληνική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης. To EMΣΤ στο facebook και σε ειδικό blog (http://fixit-emst.blogspot.gr), ενημερώνει συνεχώς και κυρίως φωτογραφικά για την πορεία των εργασιών.
iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: