ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013

Άγγιγμα του περιεχομένου: Πολύ κοντά πια ο "διάφανος" υπολογιστής

9387DE2DCF795E8F1CE8063268125D7D
Ένας «διάφανος» υπολογιστής, που επιτρέπει στους χρήστες του να βάλουν το χέρι τους και να... αγγίξουν το ψηφιακό του περιεχόμενο, αποκαλύφθηκε στο συνέδριο Technology Education Design (TED) στο Λος 'Αντζελες, σύμφωνα με το BBC.

Η διαδραστικότητα ανάμεσα στους ανθρώπους και τις μηχανές κάνει τη χρήση υπολογιστών σαφώς πιο ενστικτώδη, αναφέρει ο συνεργάτης των διοργανωτών του TED, Ζίνχα Λι. Ο ίδιος είπε ότι εντός της επόμενης δεκαετίας, εκτιμά ότι η τεχνολογία θα μπορεί να βγει στην παραγωγή.

Το σύστημα αποτελείται από μια διάφανη LED οθόνη με ενσωματωμένες κάμερες, οι οποίες εντοπίζουν τις κινήσεις του σώματος, αλλά και των ματιών του χρήστη. Με τον τρόπο αυτό, ο υπολογιστής επιτρέπει στον χρήστη να κινηθεί και να λειτουργήσει μέσα σε έναν τρισδιάστατο ψηφιακό «κόσμο».

«Εάν γράφεις κάποιο κείμενο και θέλεις να γυρίσεις σελίδα, τότε απλώς βάζεις το χέρι σου και το κάνεις» τονίζει ο Λι, απόφοιτος του ΜΙΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: