ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2013

Adios Comantande


Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Ούγκο Τσάβες

 
 
Με συνοδεία στρατιωτικού αγήματος, το φέρετρο με τη σορό του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο μέσα από τους δρόμους του Καράκας, όπου παρέμειναν συγκεντρωμένα επί ώρες πλήθη κόσμου για να θρηνήσουν και να αποτίσουν την ύστατη τιμή στον ηγέτη της χώρας.

Στο Καράκας βρίσκεται από το μεσημέρι της Τετάρτης (τοπική ώρα) ο Πρόεδρος της Βολιβίας Εβο Μοράλες ο οποίος μετέβη στο στρατιωτικό νοσοκομείο όπου ο Τσάβες άφησε την τελευταία του πνοή. Ο Μοράλες, επιστήθιος φίλος του βεβεζουελάνου ηγέτη, συνοδευόταν από τον Αντιπρόεδρο και διάδοχο του Τσάβες, Νίκολας Μαντούρο.

Οι στρατιώτες τοποθέτησαν το φέρετρο σε ένα όχημα, το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από το νοσοκομείο, όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο Τσάβες.

«Ο Τσάβες στο Πάνθεον», φώναζαν οι πιστοί οπαδοί του, αναφερόμενοι στο μαυσωλείο που έχει ανεγερθεί για να φιλοξενήσει το λείψανο του ήρωα του απελευθερωτικού αγώνα στην νοτιοαμερικανική ήπειρο Σιμόν Μπολίβαρ.

Οι αρχές της χώρας δεν έχουν αποσαφηνίσει πού πρόκειται να ενταφιασθεί ο Τσάβες μετά την τέλεση της νεκρώσιμου ακολουθίας την Παρασκευή.

Σήμερα, εξάλλου, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τήρησε ενός λεπτού σιγή προς τιμήν του Ούκο Τσάβες πριν την έναρξη των εργασιών του.
Οπαδοί του Ούγκο Τσάβες περιμένουν να περάσει το στρατιωτικό όχημα με τη σορό του ηγέτη (REUTERS/Carlos Garcia Rawlins)Με συνοδεία στρατιωτικού αγήματος, το φέρετρο με τη σορό του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο μέσα από τους δρόμους του Καράκας, όπου παρέμειναν συγκεντρωμένα επί ώρες πλήθη κόσμου για να θρηνήσουν και να αποτίσουν την ύστατη τιμή στον ηγέτη της χώρας.Στο Καράκας βρίσκεται από το μεσημέρι της Τετάρτης (τοπική ώρα) ο Πρόεδρος της Βολιβίας Εβο Μοράλες ο οποίος μετέβη στο στρατιωτικό νοσοκομείο όπου ο Τσάβες άφησε την τελευταία του πνοή. Ο Μοράλες, επιστήθιος φίλος του βεβεζουελάνου ηγέτη, συνοδευόταν από τον Αντιπρόεδρο και διάδοχο του Τσάβες, 

Δεν υπάρχουν σχόλια: