ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Κυριακή, 31 Μαρτίου 2013

Καρέ καρέ τα «νυχτοπερπατήματα» κρατουμένων στον Κορυδαλλό


Μεταμεσονύχτιες βόλτες  σε προαύλιο χώρο των φυλακών Κορυδαλλού πραγματοποιούσαν κρατούμενοι  για να παραλάβουν οπλισμό και ναρκωτικά που είχαν πετάξει «εξωτερικοί συνεργάτες», δίχως να γίνονται αντιληπτοί από τους φρουρούς.

Η δραστηριότητά τους όπως αποκαλύπτει η «Καθημερινή της Κυριακής», έγινε γνωστή πολλές ημέρες αργότερα, μετά την παρακολούθηση υλικού που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας. Στο υλικό που εξετάστηκε φαίνονταν έγκλειστοι να «σπάνε» τα κάγκελα και με σχοινί να βρίσκονται στο έδαφος.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι προχώρησαν σε εξονυχιστικούς ελέγχους, καταφέρνοντας, ύστερα από εβδομάδες, να ανακαλύψουν ένα όπλο, δύο χειροβομβίδες και πέντε σφαίρες.

Φτωχότατη συγκομιδή, σχολιάζουν οι γνωρίζοντες, μιλώντας γι' αυτά που διαδραματίζονται στις «ασφυκτικά γεμάτες» φυλακές.

Ακόμα δεν έχει γίνει αποσαφηνιστεί το ακριβές σχέδιο απόδρασης στο οποίο θα χρησιμοποιείτο ο οπλισμός, ενώ το γεγονός ότι παραδόθηκαν μόνο πέντε σφαίρες έχει εντείνει την ανησυχία πως μέσα στις φυλακές μπορεί να υπάρχει και δεύτερο όπλο.

Είναι χαρακτηριστική η τακτική που ακολουθούν οι κρατούμενοι ώστε να καλύψουν τα ίχνη τους. Αφού «σπάνε» με ευκολία τα κάγκελα σε χρόνο ρεκόρ τοποθετούν στο κομμένο σημείο μείγμα από προζύμι και μαγιά.

Οι τεχνικοί των φυλακών Κορυδαλλού ζητούν εδώ και χρόνια να αντικατασταθούν τα κάγκελα, αλλά το αίτημα έχει επανειλημμένως απορριφθεί λόγω κόστους.

Πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: