ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Η Bρυσηίδα Δημουλίδου ξαναχτυπά

xrisi34_600_375_-1520156872
Η... μυθική συγγραφέας Χρυσηίδα Δημουλίδου ξαναχτυπά και μας...αποτελειώνει! Με την σεμνότητα και την αρτιότητα της μεγάλης δημιουργού... Μια γυναίκα που έχει ταξιδέψει σε όλα τα μέρη του πλανήτη κι έχει τόσες εμπειρίες, πώς μπορεί να πάρει την απόφαση να ασχοληθεί με ένα επάγγελμα τόσο μοναχικό; Διαβάστε την βαθυστόχαστη ανάλυση της συγγραφέως:

«Έτσι πίστευα κι εγώ, ότι τα βαρέθηκα όλα! Τίποτε απ' όλα αυτά τελικά. Ήταν προδιαγραμμένο να γίνω συγγραφέας, μόνο που έπρεπε να γίνει όταν θα ήμουν έτοιμη. Οι εμπειρίες μου ως αεροσυνοδός ήταν και οι σπουδές μου για να μπω σε αυτόν το χώρο. Όποιος πιστεύει ότι για να γίνεις συγγραφέας απαιτούνται πανεπιστημιακά πτυχία και περγαμηνές είναι οικτρά γελασμένος. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχει γνώσεις, να καλλιεργείς τον εσωτερικό σου κόσμο. Ο συγγραφέας είναι ο φάρος που πρέπει να ανάβει εκεί που υπάρχει σκοτάδι και να βοηθάει τα πλοία που πλέουν σε μαύρες θάλασσες να βρουν το πνευματικό λιμάνι τους και να μη τσακιστούν πάνω σε βράχια άγνοιας. Στην Ελλάδα δυστυχώς αυτός ο φάρος δεν χαίρει εκτίμησης. Φροντίζουμε την εμφάνισή μας όχι όμως την πνευματική μας κατάσταση, ούτε την ψυχή μας. Γι' αυτό φτάσαμε εδώ που βρισκόμαστε. Σε αδιέξοδο» τόνισε στην εφημερίδα News η μυθική (το είπαμε και παραπάνω) Χρυσηίδα Δημουλίδου...

isnsider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: