ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013

Κομματικό πογκρόμ στο ΣΔΟΕ άνοιξε ο Μαρκογιαννάκης

25 διευθυντές του ΣΔΟΕ ξηλώνονται εν μία νυκτί, ανάμεσά τους και η ομάδα που είναι υπεύθυνη για τη Λίστα Λαγκάρντ. Με εντολή του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, απομακρύνονται διευθυντές και υποδιευθυντές σε όλη τη χώρα για τη «βελτίωση της αποτελεσματικότητας του σώματος». Ουσιαστικά, πρόκειται για αντικατάσταση του συνόλου σχεδόν της υπηρεσιακής ηγεσίας του ΣΔΟΕ.
Μεταξύ αυτών που πρόκειται να αντικατασταθούν περιλαμβάνεται και η υπηρεσιακή ηγεσία της Διεύθυνσης Ελέγχων της Περιφερειακής Διεύθυνσης, δηλαδή ο διευθυντής Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο υποδιευθυντής Κ. Διώτης (συνωνυμία με τον Γιάννη Διώτη, πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ). Ο κ. Παναγιωτόπουλος έχει τεθεί επικεφαλής της ελεγκτικής ομάδας που πραγματοποιεί τους ελέγχους στους καταθέτες της Λίστας Λαγκάρντ, με απευθείας ανάθεση από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη.
Είναι ο ίδιος που πρόσφατα κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ ότι το ΣΔΟΕ είναι υποστελεχωμένο με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην ταχύτητα διενέργειας των φορολογικών ελέγχων. Για τις αντικαταστάσεις δεν έχουν ενημερωθεί από την ηγεσία του υπουργείου το ΠΑΣΟΚ ούτε η ΔΗΜΑΡ.
Πογκρόμ από την καρέκλα της Προανακριτικής
Το δρόμο για το κομματικό πογκρόμ άνοιξε ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος διαμέσου της Επιτροπής κατηγόρησε το ΣΔΟΕ για παράδοση ελλιπών στοιχείων για τις καταθέσεις ατόμων από τη Λίστα Λαγκάρντ.
Είναι γνωστό πως το ΣΔΟΕ δεν μπορεί να παρέμβει στα στοιχεία που παραλαμβάνει από τις Τράπεζες, ούτε να πάρει μέτρα σε περίπτωση που αυτές καθυστερούν ή δίνουν άλλα στοιχεία από αυτά που ζητήθηκαν. Η αδικαιολόγητη επίθεση του κ. Μαρκογιαννάκη προς το ΣΔΟΕ έγινε σε βολική στιγμή για να ξεκινήσει το ξήλωμα, το οποίο μάλιστα βρίσκει αντίθετη ακόμη και την τρόικα, που υποστηρίζει την κομματική ανεξαρτητοποίηση του ΣΔΟΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: