ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013

Στον πατο η ευρωπαική αγορά αυτοκινήτων

Μείωση 10,5% στις πωλήσεις
Κάτω από το όριο των 800.000 αυτοκίνητων έπεσε το Φεβρουάριο ο αριθμός πωλήσεων νέων Ι.Χ. στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA). Σύμφωνα με την ACEA η μείωση υπολογίζεται στο 10,5% σε διάστημα ενός χρόνου.
Η Βρετανία είναι η μόνη χώρα στην οποία οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων αυξήθηκαν (ποσοστό 7,9%). Σε όλες τις άλλες μεγάλες αγορές, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία- οι πωλήσεις υποχωρούν. Τους πρώτους δύο μήνες της χρονιάς το ποσοστό μείωσης ήταν 9,5%.
Ανάκαμψη προβλέπεται μόνο την επόμενη χρονιά. Όλοι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων που δραστηριοποιούνται στην ευρωπαϊκή αγορά είδαν τις πωλήσεις τους να μειώνονται, εκτός από τη νοτιοκορεατική Hyundai (+2%) και τις ιαπωνικές Mazda (+6,1%) και Honda (+20,7%), όμως το ποσοστό που καλύπτουν στην ευρωπαϊκή αγορά είναι μόλις 1%.
Αντίθετα, η γερμανική Volkswagen, οι γαλλικές PSA Peugeot Citroën και Renault, η αμερικανική General Motors και η ιταλική Fiat σημείωσαν πτώση στις πωλήσεις τους από 7 ως 21%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: