ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013

Αδιάβροχη κάμερα "ταξίδεψε" 9.000 χιλιόμετΜια αδιάβροχη φωτογραφική μηχανή που χάθηκε στη Χαβάη πριν από 5 χρόνια βρέθηκε 9.000 χιλιόμετρα μακριά, στις ανατολικές ακτές της Ταϊβάν, και επιστρέφεται στην ιδιοκτήτριά της η οποία εντοπίστηκε με τη βοήθεια των Social Media.

Τη φωτογραφική μηχανή βρήκε ο γενικός διευθυντής των Αερογραμμών της Κίνας Τσενγκ Μιντσιου, σε μία παραλία στην Ταιτούνγκ, στην Κεντρική Ταϊβάν, όπου έκανε διακοπές με την οικογένειά του.

Μάλιστα, καθώς το αδιάβροχο κάλυμμα της κάμερας ήταν άθικτο, ο Τσενγκ Μιντσιου κατάφερε και κατέβασε στον υπολογιστή του τις φωτογραφίες που είχαν ληφθεί με αυτήν. Βλέποντας σε μία από αυτές ένα σκάφος με το όνομα "Τεραλάνι" οδηγήθηκε στο συμπέρασμα ότι οι φωτογραφίες είχαν πιθανότατα τραβηχτεί στη Χαβάη.

Έχοντας τη φωτογραφική και τις φωτογραφίες στα χέρια του, ο Τσενγκ Μιντσιου αποφάσισε να αναζητήσει τον ιδιοκτήτη της φωτογραφικής μηχανής. Χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και με τη βοήθεια και της κάλυψης της ιστορίας από αμερικανικά μέσα, ο ιδιοκτήτης βρέθηκε στο πρόσωπο μιας γυναίκας από την πολιτεία της Τζόρτζια, της Λίντζεϊ Σκάλαν.

Όπως μετέδωσαν αμερικανικά μέσα, η Σκάλαν έχασε τη μηχανή ένα βράδυ του Αυγούστου του 2007, ενώ έκανε κατάδυση κοντά στην παραλία Black Rock, στη Χαβάη.

Η εταιρεία China Airlines ανακοίνωσε ότι προσφέρει στη Σκάλαν ένα δωρεάν ταξίδι στην Ταϊβάν, προκειμένου να παραλάβει την κάμερά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: