ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Κυριακή, 3 Μαρτίου 2013

Απεργία πείνας από τον ομοσπονδιακό προπονητή της Βουλγαρίας για να μείνει η πάλη ολυμπιακό άθλημα

Απεργία πείνας από τον ομοσπονδιακό προπονητή της Βουλγαρίας για να μείνει η πάλη ολυμπιακό άθλημα
Ο ομοσπονδιακός προπονητής πάλης της εθνικής ομάδας της χώρας, Αρμέν Ναζαριάν, ξεκίνησε απεργία πείνας
Μια από τις πιο ακραίες αντιδράσεις μέχρι στιγμής για την απόφαση της ΔΟΕ να αφαιρεθεί η πάλη από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων από το 2020 και έπειτα, υπήρξε στη Βουλγαρία.Ο ομοσπονδιακός προπονητής πάλης της εθνικής ομάδας της χώρας, Αρμέν Ναζαριάν, ξεκίνησε απεργία πείνας, την οποία θα κρατήσει όπως δήλωσε τουλάχιστον μέχρι τις 22 Μαρτίου, όπου και είναι προγραμματισμένη η πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πάλης στην Τιφλίδα της Γεωργίας. Ο 39χρονος προπονητής της ελληνορωμαϊκής είναι χρυσός ολυμπιονίκης, τόσο το 1996 στην Ατλάντα με την Αρμενία, όσο και το 2000 στο Σίδνεϊ αυτή τη φορά με την σημαία της Βουλγαρίας. Θυμίζουμε ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα, ένας από τους πλέον διάσημους βούλγαρους παλαιστές όλων των εποχών, ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και νυν πρόεδρος της βουλγαρικής ομοσπονδίας πάλης Βαλεντίν Ιβάνοφ, επέστρεψε στη ΔΟΕ το χρυσό μετάλλιο που είχε κατακτήσει στην Ατλάντα το 1996, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το ίδιο θέμα.Άλλωστε για τη Βουλγαρία η πάλη είναι το πλέον επιτυχημένο ολυμπιακό άθλημα, δεδομένου ότι η γειτονική χώρα έχει κατακτήσει μεταξύ άλλων 16 χρυσά μετάλλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: