ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Ο υπολογιστής Raspberry pi αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2012 στην τιμή των περίπου 20 ευρώ


Ο υπολογιστής των 20 ευρώ





Στις αρχές του νέου χρόνου θα κυκλοφορήσει ο πολυαναμενόμενος βρετανικός υπολογιστής των 16 λιρών (19,16 ευρώ). Ο Raspberry pi, όπως είναι το όνομά του, απευθύνεται σύμφωνα με τον εμπνευστή του κυρίως σε παιδιά, η προσιτή τιμή του όμως τον καθιστά γοητευτικό για όλες τις ηλικίες.
Ο χαμηλού κόστους υπολογιστής, ο οποίος αναπτύσσεται από το Ιδρυμα Raspberry pi  και χρηματοδοτείται από το Εργαστήριο Υπολογιστών του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, θα λειτουργεί με επεξεργαστή ARM παρόμοιο με αυτόν που χρησιμοποιείται στα κινητά τηλέφωνα και θα «τρέχει» λειτουργικό σύστημα μια ειδική εκδοχή του Linux.
Θα κυκλοφορήσει σε δυο εκδοχές. Το Model A, το οποίο δεν θα έχει δυνατότητα σύνδεσης στο Internet, θα κοστίζει 16 λίρες (19,16 ευρώ) ενώ το Model B, το οποίο θα διαθέτει θύρα Ethernet, θα βγει στην τιμή των 35 λιρών (42 ευρώ).
Τελευταίες δοκιμές
Ο κατασκευαστές του είχαν ανακοινώσει αρχικά ότι ο Raspberry pi θα έκανε την εμφάνισή του στην αγορά στα τέλη του 2011, τα σχέδια όμως πήγαν πίσω. Σύμφωνα με τη νέα ανακοίνωση οι πρώτες ολοκληρωμένες συσκευές μόλις συναρμολογήθηκαν και αυτή τη στιγμή περνούν από δοκιμαστικά τεστ.
«Από τη στιγμή που θα είμαστε ικανοποιημένοι από τις δοκιμές, θα πατήσουμε αμέσως το κουμπί για πλήρους κλίμακας παραγωγή σε πολλά εργοστάσια» έγραψε η Λιζ Απτον στο μπλογκ του ιδρύματος δίνοντας τις απαραίτητες εξηγήσεις για την καθυστέρηση.
Η κυρία Απτον πρόσθεσε ότι αν οι δοκιμές πάνε καλά οι πρώτοι δέκα υπολογιστές που θα κατασκευαστούν θα βγουν σε πλειστηριασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: