ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011

Στόλισαν δέντρο με λογαριασμούς της ΔΕΗ


Οι αυξήσεις φωτιά έως 12%, που εξετάζονται στα τιμολόγια της ΔΕΗ από τις αρχές του νέου έτους, έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους καταναλωτές, που εν μέσω κρίσης αδυνατούν, όπως υποστηρίζουν, να αντεπεξέλθουν.
Στη Θεσσαλονίκη, κάτοικοι στόλισαν στην πλατεία Αριστοτέλους ένα δέντρο, κρεμώντας ...λογαριασμούς ρεύματος με τα χαράτσια, θέλοντας έτσι να πουν το δικό τους «όχι» στα μέτρα.
Πάντως, οι αυξήσεις των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ αναμένεται να ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ όσον αφορά στο ειδικό τέλος ακινήτων τα μέχρι σήμερα στοιχεία δείχνουν ότι έχουν ήδη συγκεντρωθεί περί τα 650 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΔΕΗ οδηγεί σε συνολικά έσοδα του Δημοσίου άνω των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή πάνω από τους στόχους του Προϋπολογισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: