ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011

Η πρώτη αναγνώριση της Παλαιστίνης ήρθε από την Ισλανδία

Η μοναδική χώρα του δυτικού κόσμου που έκανε αυτή την κίνηση

Λίγες μόνο μέρες, μετά την ανύψωση της σημαίας της Παλαιστίνης στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι, ήρθε η πρώτη αναγνώριση από δυτική χώρα του κράτους των Παλαιστινίων.

Η Ισλανδία έγινε σήμερα η πρώτη χώρα της Ευρώπης που αναγνωρίζει επισήμως το Παλαιστινιακό κράτος, τρεις μήνες μετά την κατάθεση επίσημου αιτήματος από τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούτ Αμπάς για αναγνώριση της Παλαιστίνης από τον ΟΗΕ.

Ιδιαίτερα ευτυχής ο υπουργός Εξωτερικών των Παλαιστινίων, που βρέθηκε στο Ρέικιαβικ, ο Riyad al Maliki εξέφρασε την πεποίθηση πως η κίνηση της Ισλανδίας θα έχει ιδιαίτερα θετική επίδραση και σε άλλες χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

Από την πλευρά του, ο ισλανδός υπουργός Εξωτερικών, Ossur Skarphedinsson είπε χαρακτηριστικά «η Ισλανδία δεν μιλάει απλώς κάνει πράξη όσα πιστεύει. Παραμείναμε πιστοί στην υπόσχεσή μας, υποστηρίξαμε τον αγώνα των Παλαιστινίων και σήμερα δεν τελειώνουμε, θα συνεχίσουμε να τους στηρίζουμε».

Πάντως, η Κύπρος και άλλες χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, σήμερα μέλη της Ε.Ε έχουν ήδη εδώ και χρόνια αναγνωρίσει την Παλαιστίνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: