ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011

σε Έφτιαξαν ναζί Monopoly και την πουλούσαν


Μέχρι και Μονόπολη έφτιαξε οι συμμορία των νεοναζί για να μπορέσουν να χρηματοδοτήσουν τα εγκλήματα που έκαναν σε ξένους υπηκόους στην Γερμανία.
Τα μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης στην Γερμανία που κατηγορούνται για τουλάχιστον 10 δολοφονίες ξένων, ανάμεσα τους ένας Έλληνας και αρκετοί Τούρκοι, πουλούσαν τη ναζιστική εκδοχή του δημοφιλούς επιτραπέζιου παιχνιδιού Μonopoly, ώστε να χρηματοδοτήσουν τις δραστηριότητές τους.
Σύμφωνα με τη εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, τα της νεοναζιστικής οργάνωσης εμπνεύστηκαν από τη Μonopoly και έφτιαξαν το 1997 ένα επιτραπέζιο που ονόμασαν Pogromly.
Στο παιχνίδι αντί για σιδηροδρομικούς σταθμούς και οδούς, οι παίκτες αγοράζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης και θαλάμους αερίων.
Στην αφετηρία του παιχνιδιού, το οποίο πουλούσαν προς 100 μάρκα (50 ευρώ), ήταν ζωγραφισμένη μια σβάστικα, ενώ στα διάφορα τετράγωνα που κινούνται οι παίκτες ήταν ζωγραφισμένο το πρόσωπο του Χίτλερ.
Οι γερμανικές αρχές γνωρίζουν για την ύπαρξη του παιχνιδιού από το 1998, όταν το ανακάλυψαν σε γιάφκα όπου επιχειρούσαν, ωστόσο η ύπαρξή του έγινε προσφάτως ευρέως γνωστή.
Η αίσθηση που έχει δημιουργηθεί, όχι μόνο σε όλη τη χώρα αλλά και στην Ευρώπη είναι ότι οι γερμανικές αρχές αλλά πολύ χειρότερα και η κοινωνία έδειχναν τουλάχιστον ανοχή εάν όχι και συμμετοχή στη δημιουργία ενός νεοναζιστικού κινήματος, το οποίο μάλιστα εξελίσσεται εδώ και χρόνια.
Τα επίσημα στοιχεία κάνουν λόγο για 25.000 ενεργούς νεοναζί στη Γερμανία, ενώ είναι άκρως ανησυχητικό το φαινόμενο, στους κόλπους τους να δραστηριοποιούνται άτομα πρόθυμα να μεταχειριστούν βία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: