ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης ζήτησε ο Μπάιντεν

Σειρά επαφών με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Ελλάδας θα έχει ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζο Μπάιντεν, ο οποίος θα βρίσκεται από την Κυριακή στη χώρα μας. Ο κ. Μπάιντεν πραγματοποιεί ήδη επίσκεψη στην Τουρκία, από όπου κάλεσε την τουρκική κυβέρνηση να επιτρέψει την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Στις 11 το πρωί της Δευτέρας ο κ. Μπάιντεν θα συναντηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.
Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στη χώρα μας, ο κ. Μπάιντεν αναμένεται να έχει επίσης συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου και τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.
Στόχος της επίσκεψης Μπάιντεν είναι να δείξει την στήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, που προκύπτουν από την συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Κατά τις επαφές του με την τουρκική κυβέρνηση ο κ. Μπάιντεν ζήτησε να μην καθυστερήσει άλλο η επαναλειτουργία της Σχολής.
Αναφέρθηκε στην ανεκτικότητα της γειτονικής χώρας για θρησκευτικές μειονότητες, επαίνεσε τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν για την επιστροφή των περιουσιών μη μουσουλμανικών βακουφίων και την καταβολή αποζημίωσης.
Δεν παρέλειψε όμως, ακολουθώντας την πάγια αμερικανική πολιτική, να ζητήσει την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής. Είπε μάλιστα ότι η μη χορήγηση άδειας για την επαναλειτουργία της Σχολής «συνιστά οιωνό ανωμαλίας που φαλκιδεύει την εικόνα της Τουρκίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: