ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2011

Το θαύμα των Χριστουγέννων στην Ινδονησία


Μια 14χρονη από την Ινδονησία που θεωρήθηκε ότι είχε χάσει τη ζωή της από το τσουνάμι που έπληξε την Νοτιοανατολική Ασία το 2004 και ισοπέδωσε την επαρχία Άτσεχ, βρέθηκε ζωντανή και επανενώθηκε με την οικογένειά της, όπως είπε ο παππούς της.
Η επτάχρονη τότε Μέρι Γιουλάντα, γνωστή και ως Γουάτι, εξαφανίστηκε όταν το τσουνάμι σχεδόν εξαφάνισε την συνοικία όπου διέμενε στο δυτικό Άτσεχ. Μετά από ημέρες άκαρπων ερευνών, οι γονείς της εγκατέλειψαν τις ελπίδες να την βρουν ζωντανή.
Η Γουάτι επέζησε και επί επτά χρόνια την μεγάλωνε μια γυναίκα η οποία την υποχρέωνε να ζητιανεύει, είπε ο παππούς της Ιμπραήμ. «Η εγγονή μου ήταν υποχρεωμένη να ζητιανεύει μέχρι αργά το βράδυ. Όταν δεν μπορούσε να εξασφαλίσει αρκετά χρήματα, την χτυπούσαν», είπε ο ίδιος.
Η Γουάτι επανενώθηκε με την οικογένειά της την Τετάρτη όταν μεταφέρθηκε στο γραφείο του επικεφαλής του χωριού στο Δυτικό Άτσεχ από ανθρώπους που την βρήκαν να τριγυρνάει άσκοπα στον δρόμο. Όταν την ρώτησαν, απάντησε ότι αναζητεί τους γονείς της στην Μεουλαμπόχ, πρωτεύουσα του δυτικού Άτσεχ, αλλά δεν μπορούσε να θυμηθεί κανένα όνομα συγγενή της πλην εκείνου του παππού της Ιμπραήμ.
Ο Ιμπραήμ το πληροφορήθηκε, μετέβη στο γραφείο των τοπικών αρχών και η μητέρα του κοριτσιού, η Γιουσνιντάρ, την αναγνώρισε από κάποια σημάδια που είχε από την γέννησή της στον λαιμό και στο πόδι και μια ελιά στον κρόταφο.
Από το τσουνάμι που έπληξε στις 26 Δεκεμβρίου του 2004 την ΝΑ Ασία σκοτώθηκαν περίπου 170.000 άνθρωποι μόνο στο Άτσεχ. Την Κυριακή οι οικογένειες των θυμάτων στο Άτσεχ πρόκειται να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων του τσουνάμι με τελετές που θα πραγματοποιήσουν στους μαζικούς τάφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: