ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011

Κυλιόμενες σκάλες για να γλιτώσουν διαδρομή μισής ώρας

Χρειάζονταν περίπου μισή ώρα με τα πόδια για να ανέβουν το βουνό. Τώρα όμως χρειάζονται μόνο...5 λεπτά!
Εντυπωσιακές κυλιόμενες σκάλες που συνδέουν μια από τις φτωχότερες και πιο βίαιες κοινότητες της πόλης Μεντεγίν στην Κολομβία, με το κέντρο της πόλης, εγκαινίασαν οι δημοτικές αρχές, αλλάζοντας την ζωή 12000 ανθρώπων.
Η εντυπωσιακή κατασκευή που κόστισε 7 εκατομμύρια δολάρια, είναι χωρισμένη σε έξι τμήματα και εκτείνεται σε 384 μέτρα.
Πριν την κατασκευή της, οι κάτοικοι της «κοινότητας 13» που είναι χτισμένη στην πλαγιά ενός βουνού, έπρεπε να ανέβουν εκατοντάδες σκαλιά για να φθάσουν από τα σπίτια τους, στο κέντρο της πόλης.
Τώρα, με τις κυλιόμενες, η μισής ώρας διαδρομή γίνεται εντός πέντε λεπτών.
Ο δήμαρχος της πόλης Μεντεγίν, δηλώνει ότι είναι το πρώτο έργο αυτού του είδους παγκοσμίως που στοχεύει αποκλειστικά στην ανακούφιση των φτωχών και αναμένεται να διευκολύνει την ζωή 12.000 κατοίκων της κοινότητας.
Διάφορα έργα βρίσκονται σε εξέλιξη για την μεταμόρφωση μιας πόλης που κάποτε είχε τα πρωτεία στα ποσοστά εγκληματικότητας παγκοσμίως και αποτελούσε έναν από τους βασικότερους κόμβους διακίνησης ναρκωτικών, αλλά τα τελευταία χρόνια, ζει -όπως σημειώνει το BBC- τη δική της αναγέννηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: