ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011

Έρχεται το φορητό OmniTouch

Οι ερευνητές της Microsoft ανέπτυξαν την επόμενη γενιά του αισθητήρα κίνησης Kinect, μια συσκευή που μετατρέπει οποιαδήποτε επίπεδη επιφάνεια σε μια οθόνη αφής.

Ο αισθητήρας, που βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο, παρακολουθεί την κίνηση σε οποιοδήποτε αντικείμενο, από ένα ανθρώπινο μέχρι σε τοίχο και να το μετατρέπει σε έναν κινητό υπολογιστή.

Στα πειράματα που έχουν γίνει μέχρι στιγμής οι κατασκευαστές έχουν καταφέρει να «χτυπήσουν» τους αριθμούς σε ένα πληκτρολόγιο που προβάλλεται στην παλάμη τους και να γράψουν σε ένα «εικονικό» σημειωματάριο πάνω σε ένα τραπέζι.


Οι ερευνητές εκτιμούν ότι βρισκόμαστε κοντά στην ημέρα που δε θα χρειάζεται να κουβαλάμε μαζί μας κινητό τηλέφωνο ή υπολογιστή.Αντί αυτών οι χρήστες θα μπορούν να προβάλλουν μπροστά τους ό,τι χρειάζονται, χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε επίπεδη επιφάνεια ως χώρο εργασίας.Η συσκευή καλείται OmniTouch και αποτελείται από ένα δυνατό να φορεθεί στον ώμο του χρήστη σύστημα κάμερας και λέιζερ προτζέκτορα το οποίο συνδέεται με υπολογιστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: