ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011

Αλλάζουν οι είσοδοι σε Μετρό και ΗλεκτρικόΤέλος στους «τζαμπατζήδες» στις συγκοινωνίες

Αλλάζουν οι είσοδοι σε Μετρό και Ηλεκτρικό ώστε να μην περνούν άτομα χωρίς εισιτήριο. Αντίστοιχες υποδομές ετοιμάζονται και για λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ

Σταθερές κατασκευές που θα επιτρέπουν τη διέλευση στο χώρο των σταθμών του Μετρό και του Ηλεκτρικού μόνο σε όσους έχουν πληρώσει το ανάλογο κόμιστρο θα εγκατασταθούν σύντομα, καθώς η κυβέρνηση συνεχίζει τον "πόλεμο" ενάντια στους "τζαμπατζήδες". Ο σχετικός διαγωνισμός έχει ήδη προκηρυχθεί.
Παράλληλα, μελετώνται αντίστοιχες υποδομές και για τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το τραμ, όπως αναφέρει ο Γιάννης Μαγκριώτης με έγγραφό του προς τη Βουλή.
"Με το νέο σύστημα, πέραν των σημαντικών δυνατοτήτων που παρέχονται για διαμόρφωση συνδυασμένης, ευέλικτης και αποδοτικής τιμολογιακής πολιτικής με σύνθετα και ελκυστικά προϊόντα για τον επιβάτη, προβλέπεται και η εγκατάσταση σταθερών πυλών εισόδου-εξόδου των επιβατών με ανοιγόμενες θύρες στους σταθμούς του Μετρό και του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου ... ανάλογο σύστημα εξ αποστάσεως αναγνώρισης-επικύρωσης του εισιτηρίου προβλέπεται να εγκατασταθεί και στα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το τραμ, με στόχο τον εύκολο εντοπισμό και την αποτροπή επιβίβασης ατόμων που δεν έχουν στην κατοχή τους νόμιμο κόμιστρο και την αποτελεσματική αντιμετώπιση της λαθρεπιβίβασης", σημειώνει ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Είχε προηγηθεί ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κώστα Αϊβαλιώτη, μετά από ρεπορτάζ του BBC στο οποίο ο Βρετανός δημοσιογράφος διερωτήθηκε γιατί λείπουν οι μπάρες που υπάρχουν σε άλλα μετρό της Ευρώπης για την αποτροπή της λαθρεπιβίβασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: