ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Ειναι δυνατον να υπογραψουν την καταδίκη τους;

Ούτε 20 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν υπέγραψαν για την Εξεταστική για το χρέος

Ούτε 20 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν υπέγραψαν για την Εξεταστική για το χρέοςΑρνούνται οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να υπογράψουν την πρόταση του κόμματος για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το χρέος!
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, πολλοί βουλευτές αρνούνται την υπογραφή στο κείμενο για τη σύσταση της επιτροπής, γιατί θεωρούν ότι τη στιγμή αυτή που χρειάζεται εθνική ενότητα δεν μπορούν να συναινέσουν.

Μάλιστα, όπως εγινε γνωστό, μόλις 20 βουλευτές από τους 60 που απαιτούνται έχουν βάλει την υπογραφή τους.
Η πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής είχε αποφασιστεί χθες, και θα έφερε τον τίτλο «διερεύνηση των πραγματικών περιστατικών για την υπόθεση τροποποίησης των δημοσιονομικών στοιχείων και της υπόθεσης της δημοσιονομικής κρίσης».
Θα ζητείται να διερευνηθεί πλήρως αν υπάρχουν ευθύνες στην υποβολή τροποποιημένων στοιχείων στην Ευρωπαική Επιτροπή , που οδήγησαν στην παρούσα δημοσιονομική κρίση.

Η είδηση της πρότασης είναι ότι ζητείται να διερευνηθεί η περίοδος από το έτος 2000 με σκοπό να πληροφορηθεί η Βουλή και η κοινή γνώμη την αλήθεια για το έλλειμμα, που δημιουργήθηκε, αλλά και για το Δημόσιο χρέος.

Ειδκή αναφορά υπάρχει στην απογραφή του 2004, αλλά και στην εκτόξευση του ελλείμματος την περίοδο 2007-2009. Αναφέρουν ότι όπως προκύπτει από τη διαχρονική εξέλιξη του δημοσίου χρέους αυτή την περίοδο υπήρξε ραγδαία αύξηση του χρέους, τόσο σε απόλυτους αριθμούς, όσο και σε ποσοστό του ΑΕΠ ως αποτέλεσμα κυρίως της διεύρυνσης των πρωτογενών δαπανών, αλλά και του ελλείμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: