ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Παρακρατικοί και εγκάθετοι δρουν παντα σε τετοιες στιγμες

73408-molotov

Η Ελλάδα θρηνεί τον πρώτο νεκρό. Οδομαχίες ΠΑΜΕ-κουκουλοφόρων

Δραματικές διαστάσεις παίρνουν οι εξελίξεις μετά τα σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της μεγαλειώδους συγκέντρωσης διαμαρτυρίας κατά του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, που ψηφίζεται το βράδυ της Πέμπτης στην Ολομέλεια της Βουλής. Ένας 53χρονος διαδηλωτής που μεταφέρθηκε στο «Ευαγγελισμό» κατέληξε από ανακοπή καρδιάς. Πρόκειται για τον Δημήτρη Κοτσαρίδη, γραμματέα παραρτήματος συνδικάτου Οικοδόμων Βύρωνα, ο οποίος διεκομίσθη στον Ευαγγελισμό με κολπική μαρμαρυγή και τελικά παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, υπέκυψε. Ο νεκρός δεν έφερε τραύματα αλλά εκτιμάται ότι εισέπνευσε μεγάλη ποσότητα χημικών.
 Νωρίτερα, μέλη του ΠΑΜΕ, που είχαν ως στόχο την περικύκλωση της Βουλής, συγκρούστηκαν με κουκουλοφόρους. Η αστυνομία προχώρησε σε ρίψη χημικών, ενώ η πλατεία Συντάγματος μετατράπηκε και σήμερα σε πεδίο μάχης. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, το ΠΑΜΕ αποφάσισε αργά το απόγευμα να αποχωρήσει τελικά προς την Πανεπιστημίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: