ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011

Πρώτο θέμα στα ξένα Μέσα: «Οργή, ανυπακοή και βία. Η συγκέντρωση θα μείνει στην ιστορία ως μία από τις μεγαλύτερες στη σύγχρονη εποχή».

Στα πρώτα θέματα των ξένων πρακτορείων, των τηλεοπτικών δικτύων, των ειδησεογραφικών site και των μεγαλύτερων σε κυκλοφορία εφημερίδων βρίσκονται η μεγαλειώδης πορεία κατά του πολυνομοσχεδίου -που ψηφίστηκε επί της αρχής χθες- και τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας.

«Ταραχές στην Ελλάδα, συνεχίζεται η απεργία εν μέσω της ψηφοφορίας για νέα μέτρα λιτότητας» είναι ο τίτλος που έχει το πρώτο θέμα στην ιστοσελίδα του BBC.

 «Η Ελλάδα προετοιμάζεται για τη δεύτερη μέρα γενικής απεργίας και τις μαζικές διαδηλώσεις, την ώρα που στη Βουλή θα ψηφίζονται τα νέα μέτρα λιτότητας» αναφέρει το βρετανικό δίκτυο.

«Σοβαρά επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών σημειώθηκαν την Τετάρτη, την στιγμή που δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στην Αθήνα, στο πλαίσιο της πρώτης ημέρας της γενικής απεργίας ενάντια στα μέτρα λιτότητας» μεταδίδει το CNN.

«Οι εργαζόμενοι σε όλους τους τομείς -από τους οδοντιάτρους, τους γιατρούς στα δημόσια νοσοκομεία και τους δικηγόρους μέχρι τους καταστηματάρχες, τους φαρμακοποιούς και τους δασκάλους- απήργησαν εν όψει της ψήφισης την Πέμπτη των μέτρων που περιλαμβάνουν νέους φόρους και την υπαγωγή σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων» μεταδίδει το Associated Press.

«Με δακρυγόνα απάντησε η αστυνομία στους κουκουλοφόρους που πετούσαν βόμβες μολότοφ, στο περιθώριο του μεγαλειώδους συλλαλητηρίου. Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους της Αθήνας, ενώ την ίδια στιγμή οι βουλευτές συζητούσαν το νέο πακέτο μέτρων, που προβλέπει περικοπές αποδοχών και αύξηση της φορολογίας, ενώ βάζει στο δρόμο προς την απόλυση πολλούς δημοσίους υπαλλήλους» μετέδωσε το Reuters.

«Η μεγαλύτερη οικονομική κρίση που βιώνει η Ελλάδα μετατράπηκε την Τετάρτη σε επίδειξη δύναμης μεταξύ απλών ανθρώπων στο δρόμο και των 300 βουλευτών, όταν δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία προς το Κοινοβούλιο» υπογραμμίζει ο Guardian. Κατά τη βρετανική εφημερίδα, τρεις λέξεις χαρακτηρίζουν τη χθεσινή ημέρα: «οργή, ανυπακοή και βία. Η συγκέντρωση θα μείνει στην ιστορία ως μία από τις μεγαλύτερες στη σύγχρονη εποχή».

«Η ελληνική κυβέρνηση δέχθηκε ισχυρές πιέσεις την Τετάρτη, λόγω της γενικής απεργίας και των διαδηλώσεων εν όψει της ψήφισης του νομοσχεδίου που προβλέπει νέες περικοπές δαπανών, ώστε να αποφύγει η χώρα την χρεοκοπία» σημειώνει η Wall Street Journal, επισημαίνοντας ότι «μεγάλες συγκεντρώσεις έγιναν επίσης στην Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο και την Πάτρα». «Εκατοντάδες νέοι έσπασαν καταστήματα και συγκρούστηκαν με την αστυνομία στη διάρκεια της μεγαλειώδους συγκέντρωσης κατά των νέων επώδυνων μέτρων» τονίζει η Washington Post.

Δεν υπάρχουν σχόλια: