ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Από κουρείο περνάει και το Δημόσιο

Σε κούρεμα κατά 30% των οργανικών μονάδων του Δημοσίου προχωρά η κυβέρνηση, ανοίγοντας τον δρόμο για μείωση κατά 10.000 των θέσεων προϊσταμένων καθώς και για μαζικές μετακινήσεις υπαλλήλων με πιθανή και την υπαγωγή τους στην εργασιακή εφεδρεία.
Η αντίστροφη μέτρηση θα ξεκινήσει με τη δημοσίευση του πολυνόμου του υπουργείου Οικονομικών, του οποίου ολοκληρώθηκε χθες η ψήφιση από τη Βουλή. Οπως είναι γνωστό, προβλέπει τη ριζική αναδιοργάνωση των κρατικών δομών.
Με την περικοπή των μονάδων θα μπει άμεσα ψαλίδι στις 30.000 θέσεις ευθύνης - γενικοί διευθυντές, διευθυντές και τμηματάρχες - και εκτιμάται πως ένας στους τρεις θα χάσει τον τίτλο του προϊσταμένου αλλά και ένα από τα ελάχιστα επιδόματα που παραμένουν με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: